Race Malaysia

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Το βάρος στις κατατακτήριες

Στη Ferrari ψάχνουν τρόπο να βελτιώσουν την απόδοση στον έναν γρήγορο γύρο

Στην Αυστραλία αυτό που προβλημάτισε περισσότερο τους ανθρώπους της Ferrari ήταν η απόδοση του μονοθεσίου με τα μαλακά ελαστικά της Pirelli στον έναν γρήγορο γύρο. Την Κυριακή στον αγώνα ο ρυθμός του Fernando Alonso ήταν ανταγωνιστικός, αλλά στις κατατακτήριες δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των πρώτων, με αποτέλεσμα να προκριθεί μόλις στην 5η θέση.

Ο Pat Fry, τεχνικός διευθυντής της Scuderia, υπογράμμισε πως στις ημέρες που μεσολάβησαν οι άνθρωποι της Ferrari επικεντρώθηκαν στην ανάλυση των δεδομένων της Αυστραλίας. «Έπειτα από τον πρώτο γύρο στην Αυστραλία, ξοδέψαμε αρκετό χρόνο στην ανάλυση των δεδομένων της Μελβούρνης και το σίγουρο ήταν πως ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ καλύτερος από εκείνον που είχαμε στις κατατακτήριες. Αυτό είχε να κάνει πολύ με το πώς χρησιμοποίησε τα ελαστικά το μονοθέσιο, έτσι το περισσότερο βάρος της ανάλυσης έπεσε στην απόδοση στον έναν γύρο. Κοιτάξαμε επίσης και άλλους σημαντικούς παράγοντες όπως η αεροδυναμική, για να δούμε σε ποιους τομείς μπορούμε να ξεκλειδώσουμε τις δυνατότητες του μονοθεσίου. Τα αποτελέσματα των μελετών μάς έδωσαν μια καλή βάση για να δουλέψουμε στο πρόγραμμα δοκιμών το οποίο θα ακολουθήσουμε στη Μαλαισία».

Ο Fry πρόσθεσε ότι τόσο στη Μαλαισία όσο και στην Κίνα η Ferrari έχει ετοιμάσει νέα εξαρτήματα. «Έπειτα από την ανάλυση στις κατατακτήριες και στον αγώνα της Μελβούρνης, έχουμε προγραμματίσει αλλαγές και βελτιώσεις για τη Μαλαισία. Θα προστεθούν στο ήδη πολυάσχολο πρόγραμμα δοκιμών μας με περαιτέρω αεροδυναμικές βελτιώσεις. Αλλά επίσης έχουμε 3 ή 4 εξαρτήματα για να δοκιμάσουμε και ίσως να έχουμε ακόμα μερικά εξαρτήματα ανάμεσα στην Μαλαισία και την Κίνα. Είναι μέρος της συνεχούς εξέλιξης μέσα στη σεζόν».  

Πηγή: www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: