Race Malaysia

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ferrari: Δηλώσεις

Καλό ξεκίνημα για τοn Alonso, μέτριο για τον Massa στην Αυστραλία
Fernando Alonso: Τίποτα καινούριο ακόμα και τι να περιμέναμε δηλαδή; Αυτές οι δύο περίοδοι δεν αποκάλυψαν τις πραγματικές δυνατότητες των ομάδων. Το πρωί η Red Bull πήγε καλά και το απόγευμα η McLaren, με εμάς και τη Mercedes πάντα να είμαστε κοντά, ενώ Williams και Renault δείχνουν ανταγωνιστικές. Υπάρχουν επίσης πολλές ομάδες οι οποίες έχουν πιθανότητα για νίκη και γι’ αυτό θα είναι σημαντικό να είμαστε καλοί το Σάββατο, χωρίς λάθη, αν θέλουμε να είμαστε μπροστά.

Σήμερα επικεντρωθήκαμε κυρίως στην ανάλυση και στη συμπεριφορά των ελαστικών της Pirelli, τα οποία δείχνουν να αντιδρούν διαφορετικά εδώ σε σχέση με τις δοκιμές, ιδιαίτερα λόγω της επιφάνειας της πίστας. Όσον αφορά τη στρατηγική, θα πρέπει να είμαστε ευέλικτοι στον αγώνα, διότι αυτήν τη στιγμή γνωρίζουμε λίγα για τα ελαστικά για να πούμε με βεβαιότητα σε ποιο γύρο θα πρέπει να σταματήσουμε. Από αυτά που είδαμε σήμερα, ίσως να κάνουμε 10 γύρους με τα ελαστικά ή 30 γύρους! Είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που λειτούργησε το μονοθέσιο. Στο ξεκίνημα είχα λίγη υπερστροφή και ακόμα είμαστε μακριά από την τέλεια πρόσφυση εμπρός, αλλά πήγε καλύτερα από ό,τι περίμενα.

Θέλαμε να δείξουμε ότι σκεφτόμαστε την Ιαπωνία στη Ferrari, γι’ αυτό έχουμε τα αυτοκόλλητα αφιερωμένα στους ανθρώπους της χώρας που έχει χαρίσει πολλά στη Formula 1.

Felipe Massa: Δοκιμάσαμε πολλά πράγματα στις δύο περιόδους, χωρίσαμε τη δουλειά με τον ομόσταβλό μου για να εξερευνήσουμε διαφορετικές προοπτικές στην προετοιμασία μας. Περίμενα να γράψω καλύτερο χρόνο, αλλά τα μαλακά ελαστικά δεν δούλεψαν καλά παρά μόνο έπειτα από τον 4ο γύρο. Από την άλλη, στις μεγάλες αποστάσεις δεν καταφέραμε πολλά, καθώς συναντήσαμε μερικές σταγόνες βροχής οι οποίες έκαναν περίεργη την κατάσταση.

Από αυτά που είδαμε, το μαλακό ελαστικό δείχνει να φθείρεται λιγότερο από ό,τι περιμέναμε, αλλά πρέπει να δουλέψουμε αν είναι αυτή η κατάσταση στον αγώνα. Αυτή η πίστα είναι σίγουρα λιγότερο σκληρή με τα ελαστικά σε σχέση με τη Βαρκελώνη, όπου κάναμε δοκιμές. Φέτος θα είναι κρίσιμο να εξετάσουμε τη συμπεριφορά τους προσεκτικά σε κάθε πίστα. Η διαφορά στην απόδοση μεταξύ των δύο επιλογών είναι έντονη. Η McLaren και η Red Bull δείχνουν δυνατές, αλλά υπάρχουν και άλλα μονοθέσια που έχουν το ρυθμό.

Πηγή: www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: