Race Malaysia

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Kubica: Ήμουν πολύ τυχερός

Ο Πολωνός οδηγός βλέπει το ποτήρι μισό-γεμάτο και όχι μισό-άδειο

Τυχερό θεωρεί τον εαυτό του ο Robert Kubica αφού το ατύχημα το οποίο είχε θα μπορούσε να του είχε κοστίσει τη ζωή. Πράγμα που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά απαιτεί μεγάλο ψυχικό σθένος για να το αποδεχτεί κάποιος που βρίσκεται στην κατάσταση στην οποία είναι τώρα ο οδηγός της Lotus Renault GP. Μετά από τρεις πολύωρες και λεπτές επεμβάσεις, ο 26χρονος έχει αρχίσει τον αγώνα της αποθεραπείας αλλά έχει συνειδητοποιήσει πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα.

«Ξέρω πως δεν είμαι σε καλή κατάσταση αλλά θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό. Έχω μπροστά μου μία μακρά και δύσκολη περίοδο αποκατάστασης αλλά αυτό δεν με απασχολεί», δήλωσε ο Πολωνός στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Το πόσο θα κρατήσει αυτή η περίοδος αποθεραπείας είναι ακόμα άγνωστο αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να τον δούμε σε αγωνιστικό όχημα μέσα στο 2011.

«Έχει στόχους να πετύχει στην προσπάθεια αποκατάστασης και το ταξίδι αυτό θα είναι μακρύ. Για ένα μήνα ακόμα, θα υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της μόλυνσης. Όταν ένα κόκκαλο είναι εκτεθειμένο επί 45 λεπτά, όπως συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση, δέχεται επίθεση από βακτήρια τα οποία πρέπει να καταπολεμήσουμε με αντιβιοτικά», σχολίασε ο Antonino Massone, επικεφαλής της μονάδας του νοσοκομείου της Santa Corona στην οποία βρίσκεται ο Kubica.

Μάλιστα, ο μάνατζερ του Πολωνού, ο Daniele Morelli τόνισε πως ο 26χρονος είναι τόσο καλός ασθενής, επειδή είναι οδηγός αγώνων. Κι εξήγησε το γιατί: «Οι γιατροί και οι φυσιοθεραπευτές, είναι για εκείνον σαν τους μηχανικούς της Renault. Κάνουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις και μετατροπές, τελειοποιώντας το μονοθέσιο με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Πηγή : www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: