Race Malaysia

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Θέλουν νυχτερινό αγώνα στη Μαλαισία

H προσέλευση θεατών στη Sepang δεν πάει καλά και οι άνθρωποι της πίστας ψάχνουν για λύσεις
Το Grand Prix Μαλαισίας στην πίστα της Sepang εντυπωσίασε τον κόσμο όταν διεξήχθηκε για πρώτη φορά το 1999 αλλά πλέον οι οργανωτές του αγώνα παραδέχονται ότι έχει χάσει αρκετή από τη λάμψη του. Το 2010 οι θεατές που πήγαν στην πίστα το 3ήμερο δεν έφτασαν καν στις 100.000, παρότι στη Sepang τα εισιτήρια είναι τα φθηνότερα της F1, και φέτος αναμένονται ακόμα λιγότεροι.

Μέσα σε όλα αυτά, η μεγάλη επιτυχία του νυχτερινού αγώνα της Σιγκαπούρης έχει κάνει τους ανθρώπους της Μαλαισίας να σκέφτονται σοβαρά τη διοργάνωση ενός νυχτερινού αγώνα, πριν από την ολοκλήρωση του παρόντος συμβολαίου με τη FOM το 2015, για να τονώσουν το ενδιαφέρον των θεατών. Ο επικεφαλής της πίστας, Razlan Razali, παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με την προσέλευση του κόσμου: «Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής μας είναι η τηλεόραση καθώς πολλοί προτιμούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα από την άνεση του σπιτιού τους. Θα πρέπει να κάνουμε ένα νυχτερινό αγώνα προτού ανανεώσουμε το συμβόλαιό μας το 2015. Ίσως αυτό φέρει περισσότερους θεατές γιατί το βράδυ οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες».
Ο Razali εξήγησε και κάποιους από τους λόγους που αποθαρρύνουν τον κόσμο να πάει στην πίστα: «Όταν βρέχει, η οροφή της κεντρικής εξέδρας στάζει και αυτό δεν αρέσει καθόλου στον κόσμο. Η πίστα κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ αλλά δυστυχώς υπάρχουν μερικές κακοτεχνίες και η συντήρησή της δεν είναι καλή».

Πηγή: www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: