Race Malaysia

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Domenicali: Πονάμε στις κατατακτήριες

Ο επικεφαλής της Ferrari ξέρει ποιο είναι το πρόβλημα της F150 αλλά όχι τη λύση σε αυτό



Ο Stefano Domenicali παραδέχθηκε πως η αχίλλειος πτέρνα της Ferrari βρίσκεται στην ταχύτητα στις κατατακτήριες. Εκεί πονάει η F150, που υστερεί σημαντικά του ανταγωνισμού, την ώρα που σε αποστάσεις αγώνα έχει πολύ καλύτερο ρυθμό και παράλληλα, δεν φθείρει σημαντικά τα ελαστικά της Pirelli. Το πρόβλημα λοιπόν έχει εντοπιστεί και πλέον στο Maranello αναζητούν λύση σε αυτό.

«Είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να έχουμε καλύτερο μονοθέσιο γιατί αυτό χρειάζεται για να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε την ταχύτητα τον αντιπάλων μας στις κατατακτήριες δοκιμές. Η ομάδα μας πρέπει να παραμείνει δυνατή και ενωμένη. Ο Fernando αποτελεί ξεκάθαρα σημείο αναφοράς, μαζί με τον Felipe. Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα, παρότι είναι μεγάλη διαδρομή μέχρι το τέλος της σεζόν. Αν δείτε πόσο άλλαξαν τα πράγματα για εμάς από το Σάββατο προς τη Κυριακή, για μας ήταν δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε», σχολίασε ο επικεφαλής της Scudeia.

Σε ποιον τομέα όμως; Ο Domenicali εντόπισε την πηγή του κακού στα ελαστικά της Pirelli και τη συνεργασία τους με τα κόκκινα μονοθέσια.

«Το πιο σημαντικό είναι να κατανοήσουμε τον τρόπο λειτουργίας των ελαστικών. Σε αυτό τον τομέα αποδίδουμε πολύ καλύτερα στον αγώνα. Παράλληλα πρέπει να αυξήσουμε τα επίπεδα παραγωγής κάθετης δύναμης. Αν πετύχουμε αυτά, θα βρεθούμε πολύ πιο κοντά στις πρώτες θέσεις του grid. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε γιατί η διαφορά που είχαμε από την pole position ήταν πολύ μεγάλη», παραδέχθηκε ο Ιταλός.

Πηγή: www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: