Race Malaysia

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Αναβαθμίσεις για McLaren

Με νέο πάτωμα και απολήξεις εξατμίσεων στην Κίνα οι MP4-26




Μπορεί συνήθως η έλευση στην Ευρώπη να σηματοδοτεί την εισαγωγή σημαντικών πακέτων αναβάθμισης για τις ομάδες της Formula 1 αλλά η McLaren δεν σκοπεύει να περιμένει μέχρι το Τουρκικό Grand Prix. Παρότι η δράση παραμένει στην Ανατολή με τον αγώνα της Κίνας να διεξάγεται μάλιστα χωρίς διάλειμμα, το προσεχές δηλαδή Σαββατοκύριακο, η βρετανική ομάδα σκοπεύει να αλλάξει σημαντικά τις MP4-26.

Συγκεκριμένα, σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το νέο πάτωμα αλλά και νέο σύστημα εξατμίσεων τα οποία δοκίμασε ο Lewis Hamilton στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Μαλαισίας. Η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να μη ρισκάρει τη χρήση τους στις επίσημες διαδικασίες αλλά φέρεται αποφασισμένη να το κάνει στη Σαγκάη. Πάντως η τελική απόφαση θα παρθεί μετά τη νέα αξιολόγησή τους στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Κίνας.

«Είμαστε κοντά στη Red Bull αλλά θέλουμε να βρεθούμε είτε ακόμα πιο κοντά είτε μπροστά τους. Δουλειά μου είναι να εξασφαλίσω ότι θα συνεχίσουμε να πιέζουμε με στόχο τη βελτίωση του μονοθεσίου μας. Βάσει της προόδου που έχουμε σημειώσει τις τελευταίες 4-5 εβδομάδες, είναι σαφές πως κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, να κερδίσουμε αγώνες και να διεκδικήσουμε το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της McLaren, Martin Whitmarsh.

Πηγή: www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: