Race Malaysia

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Θέλει περισσότερα ο Todt

Ο πρόεδρος της FIA θα απαιτήσει περισσότερα χρήματα για την ομοσπονδία

Νέα διάσταση στην κόντρα του με τον Bernie Ecclestone αναμένεται να δώσει ο Jean Todt. Νέο πεδίο διαμάχης θα είναι τα χρήματα που λαμβάνει η παγκόσμια ομοσπονδία από τα εμπορικά δικαιώματα της Formula 1, τα οποία η SLEC Trust του Θείου Bernie εξασφάλισε το 2001 για… 100 χρόνια. Μία συμφωνία που ήρθε επί προεδρίας του Max Mosley και τους όρους της οποίας ο Todt θέλει να αλλάξει.

«Θα εξασφαλίσω πως θα κατανοήσουν όλοι ότι από την εποχή που υπογράφτηκε η υπάρχουσα συμφωνία, οι εποχές έχουν αλλάξει. Η τεχνολογία έχει αλλάξει. Η εξέλιξη έχει το κόστος της. Θα εξασφαλίσω πως η χρηματοδότηση της FIA είναι δίκαιη», είπε ο Γάλλος στους Financial Times.

Ο Todt βρέθηκε στον προεδρικό θώκο της παγκόσμιας ομοσπονδίας από το 2009 κι έκτοτε φέρεται σε συνεχή κόντρα με τον Ecclestone, που πρόσφατα μίλησε με αρνητικούς χαρακτηρισμούς για τη FIA και τον πρόεδρό της. Όμως ο Γάλλος δεν έπεσε στην παγίδα…

«Είναι σημαντικό να μην υπερβάλλουμε στις αντιδράσεις μας. Νιώθω πως με τις κόντρες, αν αυτές δεν είναι απαραίτητες για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος, απλά χάνεις χρόνο. Προτιμώ να έχω αποτελέσματα μέσω αρμονικών συζητήσεων, όχι κόντρας», ξεκαθάρισε ο Todt.

Πηγή: www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: