Race Malaysia

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Toro Rosso: Πρώτο Q3 από το 2009

O Sebastien Buemi θα εκκινήσει από τη 10η θέση και ο Jaime Alguersuari από τη 12η
Πολύ δυναμικό ξεκίνημα έκανε στη νέα σεζόν η Scuderia Toro Rosso! Για πρώτη φορά από το 2009 κατάφερε να προκριθεί στην 3η περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών και πλέον έχει θέσει τις βάσεις για ένα θετικό αποτέλεσμα στο Grand Prix της Αυστραλίας. Ο Sebastien Buemi θα εκκινήσει από τη δέκατη θέση ενώ ο Jaime Alguersuari από τη δωδέκατη.

Sebastien Buemi - 10ος: «Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στο Q3, όπου είχαμε να βρεθούμε από το 2009. Στο τέλος της διαδικασίας, δεν είχα άλλα νέα ελαστικά στη διάθεση μου αλλά γενικά πρέπει να πω ένα ευχαριστώ στην ομάδα που έκανε τόσο καλή δουλειά, αποδεικνύοντας πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Ας ελπίσουμε να συνεχίσουμε να αποδίδουμε καλά και στον αγώνα, πράγμα που βάσει όσων έχουμε δει σχετικά με την απόδοση μας στις ελεύθερες δοκιμές, είναι εφικτό. Δεν θα μπορούσα να περιμένω καλύτερο ξεκίνημα στη σεζόν από το να βρίσκομαι ανάμεσα στα δέκα ταχύτερα μονοθέσια του grid. Ο γρήγορος γύρος μου ήταν καλός, δεν μπορούσα να κινηθώ ταχύτερα».
 
Jaime Alguersuari – 12ος: «Είμαι ικανοποιημένος αν και πρέπει να συγχαρώ τον team-mate μου, που έκανε καλύτερη δουλειά από εμένα. Είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για την ομάδα, ενθαρρυντικό ενόψει του αγώνα, όπου στόχος μου είναι να βρεθώ στους βαθμούς. Η ομάδα έκανε σπουδαία δουλειά το χειμώνα, δημιουργώντας ένα γρήγορο μονοθέσιο. Η σημερινή μας εμφάνιση είναι αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς και ελπίζω να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και στους επόμενους αγώνες».

Giorgio Ascanelli Τεχνικός διευθυντής: «Πριν την έναρξη της διαδικασίας, περίμενα να φέρουμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Είμαστε λίγο μπροστά από τη Force India, με την οποία περιμένω να μαχόμαστε όλη τη σεζόν. Αναλύοντας το σημερινό αποτέλεσμα, πρέπει να αναγνωρίσουμε πως η Williams είχε πολλά προβλήματα και πως η Sauber είναι αρκετά μπροστά από εμάς. Ο Sebastien έκανε πολύ καλή δουλειά, διαχειρίστηκε σωστά τα ελαστικά, βγήκε στην πίστα τη σωστή στιγμή και γενικά οι κατατακτήριες κύλησαν πολύ καλά για εκείνον. Έχουμε ακούσει πολύ καλά λόγια για το μονοθέσιο μας και οι σημερινές μας επιδόσεις είναι αποτέλεσμα μερικών τολμηρών επιλογών που κάναμε στο σχεδιαστικό τομέα. Αυτή τη στιγμή είμαστε η όγδοη σε δυναμικότητα ομάδα και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά ώστε να παραμείνουμε μπροστά από τους υπόλοιπους. Ο Jaime έκανε επίσης καλή δουλειά. Χθες παραπονιόταν για υπέρ-στροφή αλλά αυτό το πρόβλημα λύθηκε σήμερα. Η δωδέκατη θέση και μάλιστα τόσο κοντά στον team-mate δεν αποτελεί κακό αποτέλεσμα καθώς απλά δεν κατάφερε να πάρει τα μέγιστα από το μονοθέσιο του».

Πηγή : www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: