Race Malaysia

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Red Bull Racing: Άνοιξε λογαριασμό

Τρόμαξε τον ανταγωνισμό με την άνετη pole position o Sebastian Vettel
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η προσπάθεια υπεράσπισης των κεκτημένων για τη Red Bull Racing και τον Sebastian Vettel. Ο Γερμανός διέλυσε τον ανταγωνισμό στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix της Μελβούρνης, κατακτώντας με άνεση την πρώτη pole position του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2011! Όσο για τον τοπικό ήρωα, Mark Webber, σημείωσε την 3η καλύτερη επίδοση και θα εκκινήσει από την «καθαρή» πλευρά του grid.

Sebastian Vettel – 1ος: «Ήταν ένας περίεργος χειμώνας, τα μονοθέσια άλλαξαν αρκετά και είχαμε πολλή δουλειά στις δοκιμές εξέλιξης. Προσπαθήσαμε όλοι να προσαρμοστούμε στα ελαστικά της Pirelli και μπορώ να δηλώσω εντυπωσιασμένος από την απόδοση τους στον ένα γρήγορο γύρο αλλά κι όταν το μονοθέσιο είναι φορτωμένο με καύσιμα. Η σημερινή εμφάνιση είναι ενθαρρυντική ενόψει του αγώνα, κάναμε το πρώτο βήμα και ξεκινώντας έτσι τη σεζόν, με την pole position, είναι καλό σημάδι για τη δουλειά που έχουμε κάνει. Δουλέψαμε όλοι σκληρά για να φέρουμε την RB7 σε αυτό το επίπεδο κι αυτή η πρωτιά ανήκει σε όλους όσους δούλεψαν στη δημιουργία της αλλά και στα μέλη της ομάδας μας που βρίσκονται εδώ. Βέβαια ακόμα έχουμε μηδέν βαθμούς στο ενεργητικό μας, όπως και οι υπόλοιποι, άρα ας περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί ο αγώνας».

Mark Webber – 3ος: «Απογοητεύτηκα από τη σημερινή μου εμφάνιση. Ο Sebastian έκανε ένα πολύ καλό γύρο αλλά η αλήθεια είναι πως με προβληματίζει η μεταξύ μας διαφορά καθώς έκανα ότι καλύτερο μπορούσα. Θα πρέπει να εντοπίσω τους τομείς που μπορώ να βελτιωθώ και να δω πόσο αυτό θα με βοηθήσει. Θέλω πάντως να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μας – έχουν κάνει όλοι φανταστική δουλειά. Προφανώς δεν ήταν η καλύτερη μου μέρα αλλά ο πήχης βρίσκεται πλέον ψηλά. Θα ήθελα να τα έχω πάει καλύτερα αλλά στέκομαι στο επίπεδο απόδοσης της ομάδας που είναι απίστευτο».

Christian Horner – Διευθυντής: «Ήταν μία σπουδαία ομαδική εμφάνιση. Το να παρατασσόμαστε στην 1η και την 3η θέση της σειράς εκκίνησης του εναρκτήριου αγώνα, είναι μία καλή αρχή. Ο Sebastian έκανε δύο απίστευτους γύρους. Ο Mark έχασε στο τέλος τη δεύτερη θέση από τον Lewis (Hamilton) αλλά η παρουσία και των δύο μονοθεσίων μας στην καθαρή πλευρά του grid, είναι άκρως ενθαρρυντική. Περιμένουμε ένα συναρπαστικό αγώνα, ειδικά με τους καινούριους κανονισμούς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πετύχαμε την πρώτη pole position μετά την επιστροφή της Pirelli στη Formula 1».

Πηγή: www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: