Race Malaysia

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Sauber: Ιδανικό ξεκίνημα

Perez και Kobayashi βαθμολογήθηκαν με τον Μεξικανό να κλέβει τις εντυπώσεις στο ντεμπούτο του

Η Sauber έδειξε καλή φόρμα στις χειμερινές δοκιμές αλλά όλοι αναρωτιούνταν για τις πραγματικές της δυνατότητες. Η απάντηση που έδωσε η ελβετική ομάδα στην Αυστραλία ήταν εύγλωττη: αμφότεροι οι οδηγοί της κατάφεραν να μπουν στη βαθμολογούμενη 10άδα με τον Sergio Perez να εντυπωσιάζει στον πρώτο του αγώνα στη Formula 1 με την 7η θέση. Το ατού του Μεξικανού ήταν η φροντίδα των ελαστικών της Pirelli, που του επέτρεψε να κάνει μόνο ένα pit stop. Ο Kobayashi τερμάτισε ακριβώς πίσω του και όλα δείχνουν ρόδινα για τη Sauber απόψε στη Μελβούρνη.

Sergio Perez (7): Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτόν τον αγώνα – αυτό είναι σίγουρο. Όταν αλλάξαμε από τα σκληρά στα μαλακά ελαστικά, η πρώτη μου σκέψη ήταν να πιέσω. Μετά όμως είδα ότι μπορούσα να τα διαχειριστώ πολύ καλά και αποφάσισα να πάω μέχρι το τέλος με αυτά. Έχασα λίγο χρόνο πίσω από τον Vettel αλλά κατάφερα να τον περάσω. Χρησιμοποίησα την πίσω πτέρυγα και επίσης άφησα αρκετό χώρο. Είμαι πολύ υπερήφανος για την ομάδα μου, η στρατηγική δούλεψε άψογα και ήταν έκπληξη που τα ελαστικά κράτησαν τόσο πολύ. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες, ειδικά στο Μεξικό, που με βοήθησαν να βρεθώ στη Formula 1.

Kamui Kobayashi (8): Είμαι πολύ χαρούμενος που πήραμε βαθμούς και από τα δύο μονοθέσια. Έκανα καλή εκκίνηση και πέρασα τον Alonso, ο οποίος με ξαναπέρασε αργότερα. Δυσκολευόμουν να φέρω σε θερμοκρασία το πρώτο σετ των μαλακών ελαστικών. Με το δεύτερο σετ ο ρυθμός ήταν καλός και με τα σκληρά ήταν ok. Είχα μια δύσκολη στιγμή όταν ο Rubens Barrichello και ο Nico Rosberg συγκρούστηκαν μπροστά μου αλλά μετά από αυτό όλα κύλησαν ήρεμα. Ήταν ένα καλό ξεκίνημα και με κάνει να χαίρομαι για τη συνέχεια.

Peter Sauber: Θα το αποκαλούσα ονειρικό ξεκίνημα για τη σεζόν γιατί δεν θα μπορούσαμε να το περιμένουμε. Είναι επίσης μια επάξια ανταμοιβή για τους οδηγούς μας. Η 8η θέση του Kamui ήταν υπέροχη. Δεν έχω εξήγηση για το τι έκανε ο Sergio και πώς κατάφερε να κάνει 35 γύρους με ένα σετ χρησιμοποιημένων ελαστικών σημειώνοντας τόσο σταθερούς χρόνους.


Πηγή: www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: