Race Malaysia

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Williams: Αποτυχία

Οι Barrichello και Maldonado εγκατέλειψαν με πρόβλημα στη μετάδοση
Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για την ομάδα της Williams δεν ήταν επιτυχημένος. Οι Rubens Barrichello και Pastor Maldonado αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον αγώνα παρά το γεγονός ότι εμφάνισαν σημάδια ανταγωνιστικότητας στην Αυστραλία. Ο Barrichello είχε καλό ρυθμό και σταδιακά ανέβαινε στην κατάταξη, αλλά στην προσπάθειά του να προσπεράσει τον Rosberg υπολόγισε λάθος, έπεσε πάνω του και χάλασε τον αγώνα του. Στο τέλος εγκατέλειψε με πρόβλημα στη μετάδοση, ενώ και ο Maldonado εγκατέλειψε στην αρχή του αγώνα επίσης από μετάδοση.

Rubens Barrichello – ΕΓΚ/ΨΕ: Ήταν δύσκολος αγώνας για εμάς. Με πίεσαν λίγο στο ξεκίνημα, αλλά μετά είχα καλό ρυθμό και προσπέρασα αρκετούς μέχρι το συμβάν με τον Rosberg. Σχεδίαζα να τον προσπεράσω σε εκείνο το σημείο, αλλά είχα και αμυντική στάση για τον Kobayashi. Νομίζω ότι είχαμε μόνο ένα ελαστικό που έδινε πρόσφυση και το άλλο είχε πολύ λιγότερη, έτσι είχαμε διαφορετικά σημεία φρεναρίσματος. Ο Rosberg φρέναρε πιο νωρίς και ήμουν ήδη στη μέση της στροφής για να σταματήσω το μονοθέσιο. Το μονοθέσιο 33 σήμερα ήταν ανταγωνιστικό, κάτι θετικό για τον επόμενο αγώνα.

Pastor Maldonado – ΕΓΚ/ΨΕ: Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβη στο μονοθέσιο. Θα κοιτάξουμε το πρόβλημα με τους μηχανικούς. Δεν υπήρξε προειδοποίηση, σταματήσαμε και αυτό ήταν όλο. Η εκκίνηση ήταν δύσκολη. Είχαμε μερικές δύσκολες στιγμές στην πρώτη και τη δεύτερη στροφή, αλλά τα καταφέραμε καλά. Από εκεί και έπειτα ηρέμησα για τον αγώνα, όλα έδειχναν καλά με το μονοθέσιο, ήταν μια χαρά και ξαφνικά έμεινε. Τώρα ανυπομονώ να επιστρέψω στην πίστα, στη Μαλαισία.

Sam Michael: Έπειτα από τα προβλήματα στη ρύθμιση της πτέρυγας, το μονοθέσιο FW33 του Rubens είχε καλό ρυθμό και ανέβαινε θέσεις με ανταγωνιστικούς χρόνους. Έπειτα είχαμε μια μικρή διαρροή στο εμπρός ελαστικό και σταματήσαμε για να αποφύγουμε κάποια αστοχία. Ο Rubens ανάκαμψε γρήγορα και προόδευσε μέχρι να βρεθεί με τη Mercedes του Rosberg και να σπάσει την εμπρός του πτέρυγα. Επιλέξαμε να συνεχίσουμε για να μαζέψουμε δεδομένα για τα ελαστικά και το KERS. Στο τέλος του αγώνα, ο Rubens εγκατέλειψε με πρόβλημα στη μετάδοση. Είχαμε επίσης πρόβλημα στη μετάδοση του μονοθεσίου του Pastor και εξετάζουμε την κατάσταση. Μαζέψαμε πολλά δεδομένα από αυτό το τριήμερο.

Πηγή: www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: