Race Malaysia

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ο καλύτερος χειμώνας στην ιστορία της RBR

Η προετοιμασία των «ταύρων» ήταν ιδανική αλλά δεν ξέρουν ακόμα τον ανταγωνισμό
Στις δοκιμές της Formula 1 που ολοκληρώθηκαν το Σάββατο στη Βαρκελώνη η Red Bull Racing ξεχώρισε τόσο με την ταχύτητα όσο και με τη σταθερότητά της. Δεν είναι τυχαίο επομένως που από την πλειονότητα όσων παρακολουθούν το σπορ χρίζεται μεγάλο φαβορί για να πρωταγωνιστήσει το 2011. Οι άνθρωποι της αυστριακής ομάδας παραδέχονται ότι ο φετινός χειμώνας ήταν ο καλύτερος στη σύντομη ιστορία της και ότι οι δοκιμές εξελίχθηκαν ιδανικά. Ωστόσο, αποφεύγουν να κάνουν συγκρίσεις με άλλες ομάδες μέχρι να δουν τις πραγματικές δυνατότητες των άλλων μονοθεσίων στην Αυστραλία.

Ο Christian Horner μίλησε μετά το τέλος των δοκιμών στο Autosport και αποτύπωσε το κλίμα στους «ταύρους»: «Πραγματικά, δεν γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε σε σχέση με τους άλλους. Το φορτίο καυσίμου μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά και είναι αδύνατον να γίνουν προβλέψεις. Εμείς δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα για κάτι αλλά πάντα περιμένεις με αγωνία τον πρώτο αγώνα. Μπορώ να πω όμως ότι είχαμε την καλύτερη pre-season μέχρι τώρα, όσον αφορά τα χιλιόμετρα που κάναμε, ότι ήμασταν παρόντες στο πρώτο τεστ και ότι δοκιμάσαμε όλα όσα θέλαμε να δοκιμάσουμε. Κατά γενική ομολογία βρισκόμαστε στην καλύτερη κατάσταση που ήμασταν ποτέ, αλλά στις χειμερινές δοκιμές δεν παίρνεις βαθμούς. Είναι πολύ σημαντικές αλλά οι βαθμοί θα αρχίσουν να δίνονται στη Μελβούρνη. Αυτήν τη στιγμή όλοι έχουμε τους ίδιους».

Ο επικεφαλής της Red Bull είπε ότι στις δοκιμές η ομάδα του ασχολήθηκε μόνο με τη δική της απόδοση και όχι με των υπολοίπων: «Είμαστε ευχαριστημένοι με την προετοιμασία μας. Ολοκληρώσαμε το πρόγραμμά μας και πετύχαμε τους περισσότερους από τους στόχους που είχαμε βάλει. Όπως κάναμε τα προηγούμενα χρόνια, επικεντρωθήκαμε στη δική μας προετοιμασία. Είχαμε 15 ημέρες δοκιμών και έπρεπε να εκμεταλλευτούμε κάθε μία. Είναι πολύ δύσκολο να προσπαθήσουμε να δούμε πού βρισκόμαστε στο συσχετισμό δυνάμεων. Ελπίζουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στη Μελβούρνη. Είμαι βέβαιος ότι η Ferrari θα είναι δυνατή και ότι οι ομάδες θα φέρουν αναβαθμίσεις. Μόνο στο Q1 της Μελβούρνης θα δούμε πού βρισκόμαστε».


Πηγή:  www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: