Race Malaysia

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Η Mercedes στα πάνω της

Ο Nico Rosberg είδε σημαντική πρόοδο με τις τελευταίες αναβαθμίσεις της W02
Η ομάδα που παρουσίασε τη μεγαλύτερη πρόοδο κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών είναι μάλλον η Mercedes GP. Ένα σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων ετοιμάστηκε για την W02 αλλά αυτό μπήκε στο μονοθέσιο μόνο στο τελευταίο τεστ της Βαρκελώνης, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα στις προηγούμενες δοκιμές η απόδοσή του να είναι χαμηλή και να προβληματίσει ενώ στις τελευταίες να εντυπωσιάσει. Το πακέτο αυτό περιλάμβανε νέο διαχύτη, εξατμίσεις και πτέρυγες και ύστερα από την επιτυχία των δοκιμών στο Brackley αισθάνονται περισσότερο έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της νέας σεζόν.

Ο Nico Rosberg μετά το τέλος των δοκιμών της Βαρκελώνης εξέφρασε την αισιοδοξία του: «Οπωσδήποτε, η ομάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο και αυτό είναι πολύ καλό. Σίγουρα δεν είμαστε ακόμα εκεί που θέλουμε για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα και δεν έχουμε το ταχύτερο μονοθέσιο αλλά κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση και χαιρόμαστε για αυτό. Σίγουρα βρισκόμαστε σε ανοδική πορεία. Ήταν πολύ πιο δύσκολο από ό,τι περιμέναμε αν και γνωρίζαμε ότι δεν θα ήμασταν πολύ γρήγοροι στο ξεκίνημα. Ωστόσο ήταν πολύ δύσκολο και η ομάδα δούλεψε πάρα πολύ σκληρά για να ανατρέψει την κατάσταση με τις νέες αναβαθμίσεις».

Ο Γερμανός θεωρεί πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι αναβαθμίσεις δούλεψαν αμέσως: «Η ομάδα έβαλε τις αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο και δούλεψαν όπως αναμενόταν, κάτι που είναι διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι που πολύ συχνά κάποια πράγματα στο μονοθέσιο δεν λειτουργούσαν όπως περιμέναμε. Στη θεωρία θα μας έκαναν 4 δέκατα ταχύτερους. Τις βάλαμε, γενικά υπήρχαν πολύ λίγα προβλήματα και ήμασταν 4 δέκατα ταχύτεροι. Αυτό είναι πολύ καλό».

Όσο για τους αντιπάλους της Mercedes, o Rosberg βλέπει ότι η φόρμα της Red Bull στις δοκιμές την καθιστά ξεκάθαρο φαβορί: «Νομίζω ότι υπάρχει μια ομάδα που είναι ξεκάθαρα μπροστά και αυτή δεν είμαστε εμείς. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Εμείς περιμένουμε να είμαστε καλύτεροι από πέρυσι και αυτό είναι το κυριότερο».

Πηγή:  www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: