Race Malaysia

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά

Ο Fernando Alonso δεν βλέπει ξεκάθαρο φαβορί για το ξεκίνημα του πρωταθλήματοςΟι δοκιμές των ομάδων της Formula 1 ολοκληρώθηκαν με το τελευταίο τεστ στη Βαρκελώνη και πλέον όλοι έχουν στρέψει το βλέμμα τους στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην Αυστραλία. Η Ferrari ήταν η ομάδα που έκανε πάρα πολλά χιλιόμετρα στις τρεις πίστες που επισκέφθηκε φέτος το χειμώνα και η προετοιμασία αυτή ελπίζουν να φανεί στους πρώτους αγώνες της χρονιάς. Η γενική ομολογία ωστόσο όσων παρακολούθησαν τις δοκιμές ήταν ότι η Red Bull δείχνει παντοδύναμη αλλά οι τελευταίες αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο της Ferrari έδειξαν ότι η Scuderia βρίσκεται επίσης σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Ο Fernando Alonso ολοκλήρωσε τις δοκιμές για τη Ferrari και το συμπέρασμά του ήταν ότι οι κορυφαίες ομάδες είναι πολύ κοντά μεταξύ τους και ότι οι λεπτομέρειες θα κρίνουν το νικητή, τουλάχιστον στους πρώτους αγώνες της σεζόν: «Από το φετινό χειμώνα είμαι πολύ ευχαριστημένος και αισθάνομαι την ίδια αυτοπεποίθηση που αισθανόμουν πέρυσι. Αλλά είμαι ρεαλιστής και ξέρω ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Είμαστε πολύ κοντά με τη Red Bull και με άλλες ομάδες, οπότε είναι στο χέρι μας σε Αυστραλία, Μαλαισία και Κίνα να κάνουμε καλύτερους αγώνες από εκείνους. Όλα θα κριθούν στις μικρολεπτομέρειες καθώς πιστεύω ότι η απόδοση των μονοθεσίων αυτήν τη στιγμή είναι πολύ κοντά. Δεν υπάρχει κάποιος που να είναι μπροστά από όλους, οπότε εμείς πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Ο Ισπανός είπε ότι η ομάδα του φτάνει πανέτοιμη στην Αυστραλία αλλά δεν ξέρει αν αυτό είναι αρκετό για να κερδίσει: «Δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το πού βρισκόμαστε σε απόδοση. Ξέρουμε ότι το μονοθέσιό μας αποδίδει καλά και είμαστε ευχαριστημένοι. Ξέρουμε ότι κάναμε πολλά χιλιόμετρα στις δοκιμές και αυτό είναι πάντα καλό σημάδι. Όλη αυτή η εμπειρία που συγκεντρώθηκε με το νέο μονοθέσιο σίγουρα μας βοηθάει να πάμε 100% έτοιμοι στην Αυστραλία. Αλλά δεν ξέρουμε αν το δικό μας 100% είναι αρκετό για να κερδίσουμε. Πάντως, είμαστε ευχαριστημένοι με τη δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα».

Ο Alonso πιστεύει ότι το πρωτάθλημα τελικά θα κριθεί από το ρυθμό εξέλιξης των ομάδων κατά τη διάρκεια της χρονιάς: «Σίγουρα η σεζόν αυτή θα είναι μεγάλη όσον αφορά την εξέλιξη του μονοθεσίου. Σε κάθε αγώνα θα πρέπει να φέρνουμε αναβαθμίσεις. Ελπίζουμε στην Αυστραλία να έχουμε κάποια νέα κομμάτια που θα φτάσουν εκεί την τελευταία στιγμή και αυτό θα συμβαίνει όλη τη σεζόν. Ως φαβορί υπάρχουν οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες -McLaren, Mercedes, Red Bull και Ferrari- και ίσως φέτος η Renault και η Williams, που είχε πολύ καλό χειμώνα. Όλα είναι ανοιχτά για την Αυστραλία. Εμείς ελπίζουμε ότι θα είμαστε εκεί και θα παλέψουμε για το βάθρο και για τη νίκη. Θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα σε 3-4 αγώνες».

Πηγή:  www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: