Race Malaysia

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Τα Pirelli θα φέρουν ανταγωνισμό

Ο Lewis Hamilton θεωρεί πως οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες θα είναι μικρές φέτος
Για την επίδραση που θα έχουν τα ελαστικά της Pirelli στις αλλαγές ισορροπιών μίλησε ο Lewis Hamilton. Τα ελαστικά της ιταλικής εταιρείας δείχνουν έως τώρα να φθείρονται σημαντικά και η μειωμένη τους απόδοση έχει σύμφωνα με τον οδηγό της McLaren εξισορροπήσει τα πράγματα σε ό,τι αφορά τo επίπεδo ανταγωνιστικότητας.

«Σε βάθος χρόνου, αναγκάζεσαι να αλλάζεις το οδηγικό σου στιλ και να προσαρμόζεσαι στις συνθήκες, προσπαθώντας όμως να διατηρείς τα σημαντικά στοιχεία, την ταχύτητα και την επιθετικότητα. Το σημαντικότερο φέτος είναι να καταφέρουμε να προφυλάξουμε τα ελαστικά μας. Θα δείτε πως θα είναι μία εξίσου ανταγωνιστική σεζόν, ίσως κι ακόμα περισσότερο από την περσινή. Οι κανονισμοί φέρνουν τις ομάδες πιο κοντά. Όχι όμως με παραδοσιακούς τρόπους. Το 2007 και το 2008 οι ομάδες στην κορυφή πίεζαν υπερβολικά η μία την άλλη σε ό,τι αφορούσε τη βελτίωση στην απόδοση. Τώρα έχουν μειώσει λίγο την ταχύτητα των μονοθεσίων, πράγμα που μάλλον έχει εξισορροπήσει τα πράγματα στο grid», είπε ο Βρετανός στην εφημερίδα Guardian.

Ο 26χρονος θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός φέτος, καθώς το επιθετικό του στιλ οδήγησης προκαλούσε την έντονη φθορά ακόμα και των πιο ανθεκτικών ελαστικών της Bridgestone.

Πηγή: www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: