Race Malaysia

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

McLaren: Μέσα στο κόλπο

Η ανταγωνιστικότητα των Hamilton και Button είναι η έκπληξη του διημέρου
Πολύ μελάνι χύθηκε στις χειμερινές δοκιμές για το νέο μονοθέσιο της McLaren και τα προβλήματα που μπορεί να έχει. Οι Lewis Hamilton και Jenson Button όμως είχαν έτοιμες τις απαντήσεις και στις κατατακτήριες του GP Αυστραλίας τις έδωσαν. Ο Hamilton πήρε τη 2η θέση δίπλα στον αχτύπητο Vettel και ο Button συμπλήρωσε τη 2η σειρά της εκκίνησης δίπλα στον Mark Webber. Η McLaren αποδείχτηκε ότι είναι η ομάδα που βρίσκεται πιο κοντά από όλες στη Red Bull και τα μηνύματα για τον αγώνα είναι ενθαρρυντικά.

Lewis Hamilton (2): Ήμουν πολύ χαρούμενος με το γύρο μου σήμερα. Το μονοθέσιο είχε φανταστική αίσθηση, και αυτό οφείλεται σε όλα τα παιδιά πίσω στο εργοστάσιο, στο γραφείο σχεδιασμού και στα εξαρτήματα. Οφείλουν να δώσουν στον εαυτό τους ένα τεράστιο μπράβο. Ήταν μια γεναία απόφαση να κάνουν μια τέτοια δραματική αλλαγή στο μονοθέσιο, και μία θαυμάσια προσπάθεια για την επίτευξη αυτής της αλλαγής. Μια εκπληκτική ανατροπή. Ωστόσο, αν και ήμουν ευχαριστημένος με την απόδοσή μου σήμερα, το KERS σταμάτησε να λειτουργεί στα μισά της πίστας στον τελευταίο μου γύρο – είχα 40% το οποίο είχε απομείνει και το οποίο δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω – αλλά αυτό θα μου έδινε επιπλέον μόνο δύο δέκατα.  Παρόλα αυτά είναι καλό να ξέρεις, γιατί  αυτό το μονοθέσιο μπορούμε να το βελτιώσουμε. Αύριο θα είναι ένας μακρύς αγώνας και δεν θα κερδηθεί από την πρώτη στροφή. Θα πρέπει να πάρουμε μερικούς καλούς βαθμούς από αυτό το Σαββατοκύριακο γιατί ξέρουμε ότι το μονοθέσιό μας θα γίνει μόνο καλύτερο. Έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε, αλλά πιστεύω ότι ο αγώνας μπορεί να κερδηθεί εδώ – και θα δώσω στον Sebastian (Vettel) τον αγώνα της ζωής του αύριο.

Jenson Button (4): Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε χαρούμενοι με αυτό το αποτέλσμα. Το 3ο μέρος των κατατακτηρίων ήταν λίγο απογοητευτικό, ωστόσο: κόλλησα πίσω από τον Nico (Rosberg) και o Felipe (Massa) είχε ένα τετακέ μπροστά μου. Ήταν όλα αρκετά χαοτικά – ο γύρος που δεν ολοκλήρωσα στο 2ο μέρος των κατατακτηρίων θα ήταν πιο γρήγορος. Γιαυτό δεν πήραμε τα μέγιστα από το πακέτο μας στο 3ο μέρος των κατατακτηρίων, αλλά παρόλα αυτά ένα τεράστιο βήμα μπροστά από ό,τι ήμασταν στις δοκιμές, οπότε θα πρέπει όλοι να είμαστε πολύ χαρούμενοι με το τι έχουμε κάνει έως τώρα. Και υπάρχουν πολλά που μπορούμε να βελτιώσουμε. Το μονοθέσιο είναι ακόμα στα αρχικά του στάδια, διότι δεν έχουμε κάνει πολλές δοκιμές. Το να είναι αξιόπιστο και γρήγορο μας δίνει ένα τεράστο κίνητρο. Πίσω όλοι στο εργοστάσιο θα πρέπει να είναι πραγματικά υπερήφανοι – κάνανε μία πολύ σκληρή δουλειά για να μας φέρουν εδώ. Ανυπομονώ για αύριο. Είχα έναν καλό αγώνα από την 4η θέση τον προηγούμενο χρόνο, και πιστεύω ότι μπορώ να έψω έναν καλό αγώνα από την 4η θέση αυτή τη χρονιά επίσης. Θα πρέπει να είμαστε αισιόδομξοι και νομίζω μπορούμε να πάμε διεκδικήσουμε τη νίκη.

Martin Whitmarsh: Χθές φάνηκε ότι οι βελτιώσεις του μονοθεσίου που κάναμε στις προηγούμενες εβδομάδες ήταν σημαντικές και σήμερα αποδείχθηκε. Γιαυτό λοιπόν θέλω να πω ένα μεγάλω ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά εδώ στη Μελβούρνη και πίσω στο εργοστάσιο, που δούλεψαν τόσο σκληρά ώστε να κάνουν αυτές τις βελτιώσεις δυνατές. Οι Lewis και Jenson επίσης έκαναν σπουδαία δουλειά αυτό το Σαββατοκύριακο – και το αποτέλεσμα, οι 2η  και 4η θέση στην εκκίνηση για τον αυριανό αγώνα, είναι πολύ ενθαρρυντικό. Στην πραγματικότητα, ο Lewis θα μπορούσα να πάει λίγο γρηγορότερα, αν δεν είχε πρόβλημα με το KERS. Σαν αποτέλεσμα αυτού του προβλήματος έχασε όχι μόνο την απόδοση που το KERS προσφέρει, αλλά επίσης έπρεπε να αντιμετωπίσει την μειωμένη ισορροπία των φρένων από την απουσία του KERS. Ένα διπλό πρόβλημα, αν θέλετε. Αλλά οι κανονισμοί parc ferme μας επιτρέπουν να κάνουμε τις απαραίτητες επισκευές, και τόσο ο ίδιο και ο Jenson θα περιμένουν με ανυπομονησία να αγωνιστούν με τη Red Bull στους δρόμους του Albert Park αύριο το απόγευμα.

Πηγή: www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: