Race Malaysia

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Button: Θα γίνει της… προσπέρασης

Ο Βρετανός λέει ότι οι θεατές του GP Αυστραλίας θα βαρεθούν να βλέπουν προσπεράσεις
Είναι άγνωστο πόσο μεγάλη θα είναι η επίδραση των νέων ελαστικών της Pirelli στους αγώνες της Formula 1 αλλά σύμφωνα με τον Jenson Button μπορεί να είναι ακόμα και σοκαριστική. Τα νέα ελαστικά είναι σχεδιασμένα να φθείρονται πολύ πιο γρήγορα από τα Bridgestone, κάτι που σημαίνει ότι οι οδηγοί πρέπει να ακολουθήσουν διαφορετική τακτική για να τα διατηρήσουν σε καλή κατάσταση. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Button, στους τελευταίους γύρους του αγώνα τα ελαστικά όλων θα είναι σε τέτοια κατάσταση που οι προσπεράσεις θα είναι πραγματικά πολλές.

Ειδικά για τον αγώνα της Αυστραλίας, ο Button προβλέπει ότι στο τέλος θα γίνει χαμός: «Πιστεύω ότι στο τελευταίο stint θα γίνουν τόσες προσπεράσεις που όλοι θα σοκαριστούν. Θα υπάρχουν μάχες μέχρι τον τελευταίο γύρο και αυτό είναι πολύ καλό. Δεν ξέρω αν όλοι οι αγώνες θα είναι σαν αυτόν αλλά εδώ έτσι θα είναι γιατί δεν έχουμε ακόμα κατανοήσει πλήρως τα ελαστικά».

O Button είπε ότι το κλειδί στον αγώνα θα είναι η κατάσταση των ελαστικών στο τέλος: «Κατά τη γνώμη μου, στο τελευταίο stint είναι σημαντικό να φυλάξεις τα ελαστικά σου - στα δύο ή τρία πρώτα stint όπως ξέρουμε όλοι το σημαντικό είναι να σταματήσεις 1 γύρο πριν από τους άλλους. Αν το κάνεις αυτό θα τους προσπεράσεις γιατί θα είσαι 3 δλ ανά γύρο ταχύτερος. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Μπορεί να κερδίσεις πολύ έδαφος μετά το πρώτο pit stop αλλά να το χάσεις στο τελευταίο stint. Θα είναι μια άσκηση ισορροπίας και θα χρειαστούν μερικοί αγώνες για να βρούμε τη σωστή στρατηγική».

Πηγή:  www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: