Race Malaysia

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Δεν προβληματίζουν όλους τα κουμπιά

Oι Alonso και Schumacher δεν θεωρούν ζήτημα τα πολλά κουμπιά στο τιμόνι
Το νέο σύστημα της κινητής πίσω πτέρυγας μαζί με την επιστροφή του KERS φέρνουν άλλα δύο κουμπιά στο έτσι κι αλλιώς χαοτικό τιμόνι των μονοθεσίων της Formula 1. Κάποιοι οδηγοί έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι όλα αυτά τα χειριστήρια μπροστά τους την ώρα που πρέπει να κινούνται με πολύ μεγάλες ταχύτητες στην πίστα μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα όσον αφορά την ασφάλεια των οδηγών. Όχι όμως ο Fernando Alonso, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ως επαγγελματίες οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να προσαρμόζονται σε όλες τις καταστάσεις.

Ο Ισπανός μίλησε για αυτό στην ιστοσελίδα της Ferrari: «Τις προηγούμενες εβδομάδες έγιναν πολλές συζητήσεις σχετικά με τη δυσκολία χειρισμού όλων των κουμπιών, ειδικά στο τιμόνι. Ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι θα υπάρχουν προβλήματα, τουλάχιστον όσον αφορά την ασφάλεια. Στο κάτω-κάτω, όλοι είμαστε επαγγελματίες οδηγοί και πρέπει να είμαστε σε θέση να προσαρμοζόμαστε σε όλες τις συνθήκες. Ακόμα και στη χρήση της κινητής πίσω πτέρυγας δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα. Εμένα μου φαίνεται καλή ιδέα αλλά προφανώς είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν θα κάνουν τις προσπεράσεις πιο εύκολες στην πραγματικότητα. Θα έχουμε μια ιδέα το απόγευμα της Κυριακής».

Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του Michael Schumacher. Ο Γερμανός ρωτήθηκε συγκεκριμένα αν τα περισσότερα χειριστήρια δημιουργούν πρόβλημα στην ασφάλεια και είπε: «Οπωσδήποτε, όχι. Πέρυσι κάποιοι περνούσαν την Eau Rouge κρατώντας το τιμόνι με το ένα χέρι και τώρα οι ίδιοι παραπονιούνται για την ασφάλεια. Νομίζω ότι τώρα είναι πολύ πιο ασφαλές. Έχουμε ήδη μάθει τα νέα συστήματα. Αυτός είναι ο λόγος που κάνουμε τις χειμερινές δοκιμές. Όσοι τρέχουν στη Formula 1 είναι οι καλύτεροι στον κόσμο και εύκολα μπορούν να χειριστούν μερικά κουμπιά στο τιμόνι».

Πηγήwww.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: