Race Malaysia

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Brundle: Η MP4-26 είναι χάλια

Ο βετεράνος Βρετανός ασκεί δριμεία κριτική στο νέο μονοθέσιο της McLaren

Με τα χειρότερα λόγια μίλησε για τη νέα McLaren-Mercedes ο Martin Brundle. Ο βετεράνος οδηγός, που φέτος θα είναι επικεφαλής της ομάδας σχολιασμού των Grand Prix για το BBC, δεν μάσησε τα λόγια του μιλώντας για το νέο δημιούργημα του Woking, αυξάνοντας τη λίστα των ανησυχητικών δηλώσεων ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

«Παρακολουθούσα τη McLaren στην πίστα και είναι… χάλια. Δεν μπορούσε να επιβραδύνει, δεν μπορούσε να στρίψει. Δεν μπορούσε να μεταφέρει ομαλά την ισχύ στο δρόμο. Ο Lewis (Hamilton) έδειχνε σαν να βλέπει στη θάλασσα μέσα σε αυτό το μονοθέσιο. Είναι ξεκάθαρο πως έχουν θεμελιώδη προβλήματα», είπε ο Brundle.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και τα σχόλια του David Coulthard επί του θέματος: «Αν το μονοθέσιο δεν είναι γρήγορο εξ αρχής, τότε υπάρχει πρόβλημα. Μέχρι να λύσεις τα προβλήματα, οι υπόλοιποι θα έχουν ήδη εισάγει το δεύτερο ή τρίτο πακέτο αναβάθμισης".

Το τρίπτυχο της έντονης κριτικής ολοκλήρωσε το άλλο μέλος της παρέας του BBC, ο δαιμόνιος Eddie Jordan. Με το πρώην αφεντικό ομάδας της Formula 1 να είναι εξίσου καυστικός…

«Έχω πρόβλημα με τη McLaren σε ό,τι έχει να κάνει με όλο αυτό το εγχείρημα. Πού είναι η ανάλυση που έκαναν; Πού είναι οι ιδέες τους; Πού είναι η εξέλιξη; Ο Adrian Newey (σ.σ. τεχνικός υπεύθυνος της Red Bull) δεν κάνει τέτοια ατοπήματα. Καμία κορυφαία ομάδα δεν κάνει τέτοια ατοπήματα. Οι οδηγοί είναι αμφότεροι απογοητευμένοι. Μάλλον χρειάζονται ένα εντελώς νέο μονοθέσιο. Μάλιστα αυτά τα λάθη έχουν γίνει κι άλλες φορές από τη McLaren. Καμία σχέση με την εποχή του David όπου υπήρχε η ομάδα δοκιμών, αξιόλογοι δοκιμαστές, μία ολόκληρη υποστηρικτική δύναμη γύρω από τους οδηγούς», σχολίασε ο Jordan.


Δεν υπάρχουν σχόλια: