Race Malaysia

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Δοκιμές F1 Βαρκελώνη 9/3: Επίδειξη ισχύος

1. Sebastian Vettel, Red Bull, 1:21.865
2. Sebastien Buemi, Toro Rosso, 1:22.396
3. Vitaly Petrov, Renault, 1:22.670

 

4. Lewis Hamilton, McLaren, 1:22.888
5. Felipe Massa, Ferrari, 1:23.324
6. Paul di Resta, Force India, 1:24.334
7. Kamui Kobayashi, Sauber, 1:24.436
8. Nico Rosberg, Mercedes GP, 1:25.807
9. Jarno Trulli, Lotus, 1:26.090
10. Pastor Maldonado, Williams, 1:26.989
11. Jerome D’Ambrosio, Virgin, 1:28.982


Ο Sebastian Vettel έσπασε τα χρονόμετρα στο Circuit de Catalunya. Και τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών εξέλιξης των ομάδων της Formula 1 στη Βαρκελώνη τις εντυπώσεις έκλεψε η Red Bull. Μετά την πρωτιά του Mark Webber την Τρίτη, ήρθε την Τετάρτη ο Sebastian Vettel για να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον πήχη. Ο Πρωταθλητής έδωσε ένα καλό δείγμα των δυνατοτήτων της RB7 και το 1:21.865 που σημείωσε είναι με διαφορά ο καλύτερος χρόνος που έχουμε δει φέτος στο Circuit de Catalunya. Ο χρόνος αυτός ήρθε το πρωί σε ένα stint 5 γύρων ενώ το απόγευμα ο Γερμανός επικεντρώθηκε στην κάλυψη μεγάλων αποστάσεων.

Η ημέρα σήμερα ανήκει στη Red Bull καθώς η «θυγατρική» Toro Rosso με τον Sebastien Buemi βρέθηκε στη 2η θέση του πίνακα των χρόνων. Ο Ελβετός έκανε το απόγευμα μια προσομοίωση κατατακτηρίων και κατά τη διάρκεια της οποίας σημείωσε το 1:22.396. Στην 3η θέση ανέβηκε ο Vitaly Petrov με τη Renault, ο οποίος ήταν και εκείνος που οδήγησε την ημέρα σε πρόωρη ολοκλήρωση με την κόκκινη σημαία που προκάλεσε λίγο πριν από το τέλος.

Ο Lewis Hamilton ήταν εκείνος που έγραψε τον 4ο χρόνο αλλά η ημέρα κάθε άλλο παρά καλή ήταν για τη McLaren. Παρουσιάστηκαν προβλήματα στα υδραυλικά και στις εξατμίσεις του μονοθεσίου και έτσι η ομάδα δεν μπόρεσε να κάνει την προσομοίωση αγώνα που είχε προγραμματίσει, με τον Βρετανό να συμπληρώνει μόνο 57 γύρους. Ο Felipe Massa οδήγησε το μονοθέσιο της Ferrari που έφερε αεροδυναμικές αναβαθμίσεις και τις εξατμίσεις σε νέες θέσεις. Ο Βραζιλιάνος σημείωσε τον 5ο χρόνο της ημέρας αλλά ήταν φανερό ότι στις επιδιώξεις της ιταλικής ομάδας δεν ήταν οι απόλυτοι χρόνοι καθώς έκανε όλη την ημέρα stint διψήφιου αριθμού γύρων, συμπληρώνοντας συνολικά 101 γύρους.

Ο Paul di Resta με τη Force India κατάφερε να κάνει 118 γύρους, παρότι ένα πρόβλημα στην αντλία καυσίμου τον ακινητοποίησε κάποια στιγμή το πρωί, και ήταν 6ος, μπροστά από τον Kamui Kobayashi. Κάποιες αναβαθμίσεις είχε το μονοθέσιο της Mercedes αλλά όχι ολόκληρο το πακέτο, το οποίο περιμένουμε να το δούμε μία από τις επόμενες ημέρες. Ο Rosberg ήταν 8ος ταχύτερος, μπροστά από τον Jarno Trulli. Τα περισσότερα προβλήματα από όλους αντιμετώπισε ο Pastor Maldonado με τη Williams. Μια βλάβη στο KERS, τα αίτια της οποίας ακόμα ψάχνουν στη βρετανική ομάδας, τον ανάγκασε να κάνει μόνο 29 γύρους όλη την ημέρα. Την κατάταξη έκλεισε ο Jerome D’ Ambrosio με τη Virgin.

Οι δοκιμές της Βαρκελώνης θα συνεχιστούν αύριο Πέμπτη με την απουσία της McLaren, που θα επιστρέψει στην πίστα Παρασκευή και Σάββατο.

Πηγή: www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: