Race Malaysia

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Αγώνας δρόμου στη Red Bull

Οι πρωταθλητές θέλουν να εξασφαλίσουν την αξιοπιστία του KERS ενόψει Μαλαισίας
Μπορεί η Red Bull Racing και ο Sebastian Vettel να έκαναν περίπατο στην Αυστραλία χωρίς να χρησιμοποιούν το KERS, αλλά αυτό δύσκολα θα συμβεί και στη Μαλαισία. Η πίστα της Sepang, που φιλοξενεί το δεύτερο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά, πράγμα που αναγκάζει την αυστριακή ομάδα να κάνει ό,τι μπορεί για να έχει έτοιμο το δικό της σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας.

«Ήταν απόφαση της στιγμής στο Grand Prix Αυστραλίας σχετικά με το αν θα το αφήσουμε στο μονοθέσιό μας ή όχι. Στο τέλος αποφασίσαμε ότι υπήρχε ρίσκο στη χρήση του και αποφασίσαμε ενάντια αυτής, καθώς τα οφέλη σε ένα σιρκουί όπως εκείνο της Μελβούρνης, πέραν της εκκίνησης, θα ήταν περιορισμένα. Προφανώς, σε άλλες πίστας θα είναι μεγαλύτερα. Δοκιμάσαμε το KERS την Παρασκευή (στην Αυστραλία) χωρίς να αντιμετωπίζουμε προβλήματα και η απόφαση πάρθηκε στην περιορισμένη έκταση δοκιμών που έχουμε κάνει χρησιμοποιώντας το. Είχαμε λοιπόν  περιορισμένη αυτοπεποίθηση σε αυτόν τον τομέα. Τώρα όμως, έχοντας ελέγξει όλα τα μέρη του, η αυτοπεποίθησή μας έχει αυξηθεί. Ελπίζω να το χρησιμοποιήσουμε χωρίς προβλήματα την Παρασκευή στη Μαλαισία και να κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο στο Grand Prix της Sepang», είπε ο Horner στο BBC Radio 5 Live.

Η χρήση του στη συγκεκριμένη πίστα κρίνεται επιβεβλημένη λόγω των μεγάλων ευθειών που διαθέτει. Γι’ αυτό και στο Milton Keynes κάνουν αγώνα δρόμου για να νιώσουν… έτοιμοι. Σε αντίθετη περίπτωση, δύσκολα θα ρισκάρουν.

«Στον πρώτο αγώνα δεν χάναμε πολύ από την απουσία του KERS αλλά πρέπει να θυμόμαστε πως είναι επιπλέον 80 ίπποι, άρα μιλάμε για οφέλη της τάξης των 0.4 δευτερολέπτων στο γύρο. Θέλουμε λοιπόν να το έχουμε στα μονοθέσιά μας το συντομότερο δυνατό αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε συμβιβασμούς σε ό,τι αφορά τα επίπεδα απόδοσης και αξιοπιστίας, αν νιώθουμε πως το KERS μας δεν είναι ακόμα έτοιμο για αγώνα», συνέχισε ο Βρετανός.

Πηγή: msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: