Race Malaysia

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Vettel μέχρι το 2014 στην RBR (upd)

Ο Πρωταθλητής του 2010 επεκτείνει τη συνεργασία του με τους «ταύρους» για άλλα 2 χρόνια
Ο Sebastian Vettel ταυτίζει το προσεχές μέλλον του στη Formula 1 με την ομάδα η οποία τον ανέδειξε πρωταθλητή το 2010. Η πληροφορία κυκλοφορούσε ως φήμη από το πρωί και πλέον επιβεβαιώνεται από δημοσιεύματα έγκυρων μέσων, όπως το Autosport. Το προηγούμενο συμβόλαιο του Vettel με τη Red Bull Racing έληγε στο τέλος του 2012 αλλά οι δύο πλευρές φαίνεται ότι συμφώνησαν να το επεκτείνουν για άλλα δύο χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι ο Γερμανός θα οδηγεί τα δημιουργήματα του Adrian Newey μέχρι το 2014.
Ο Helmut Marko δήλωσε ότι η επέκταση της συνεργασίας δεν χρειάστηκε πολύ κόπο: «Ήταν μια αμοιβαία συμφωνία να επεκτείνουμε το συμβόλαιο του Sebastian μέχρι το 2014. Και οι δύο πλευρές ήθελαν να συνεχίσουν τη συνεργασία, οπότε δεν ήταν μεγάλο πρόβλημα».

Η επίσημη ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας αναμένεται άμεσα και πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζί με τον Vettel μέχρι το 2014 στην ομάδα θα μείνουν όλα τα βασικά στελέχη που την έφεραν στην κορυφή, μαζί με τον Adrian Newey. «Η συμφωνία περιλαμβάνει περίπου 50 ανθρώπους από τα μεσαία και υψηλά κλιμάκια της διοίκησης - βασικά οποιονδήποτε που είναι σημαντικός για την εξασφάλιση της κορυφαίας απόδοσης της RBR».
UPDATE: Αργότερα μέσα στην ημέρα ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από τη Red Bull Racing. Η ανακοίνωση ήταν λακωνική και αναφέρει: «Η Red Bull ανακοινώνει σήμερα ότι επέκτεινε τη συνεργασία της με τον Sebastian Vettel – αυτό σημαίνει ότι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα παραμείνει στη Red Bull Racing μέχρι το 2014. Έχοντας την υποστήριξη της Red Bull από το 1998, ο Sebastian είναι απόφοιτος της Red Bull Junior Team. Το 2008 έγινε ο νεότερος οδηγός που κέρδισε Grand Prix και πέρυσι έγινε ο νεότερος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Formula 1».

Πηγή: www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: