Race Malaysia

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Red Bull: Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς ο Vettel
Με κεκτημένη ταχύτητα από τις επιτυχίες της προηγούμενης σεζόν που τον οδήγησαν στην κατάκτηση του τίτλου, ο Sebastian Vettel πραγματοποίησε επιβλητική εμφάνιση στο Grand Prix της Αυστραλίας. Ο Γερμανός μετέτρεψε την πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2011 σε μονόλογο καθώς εκκίνησε από την pole position και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στην κατάκτηση της καρό σημαίας. Όσο για τον Mark Webber, ολοκλήρωσε τον αγώνα της πατρίδας του στην 5η θέση, συνεισφέροντας στην ομαδική βαθμολογική συγκομιδή που τοποθετεί τη Red Bull Racing εξ αρχής στην πρωτοπορία.

Sebastian Vettel - 1ος :«Είμαι πολύ ικανοποιημένος, ήταν ένα πολύ καλό τριήμερο και είχα ένα εξαιρετικό μονοθέσιο σήμερα. Γενικά ήταν καλός αγώνας, προς το τέλος δεν είχα πίεση αφού έκοψε ρυθμό και ο Lewis, άρα απλά προσπάθησα να διαχειριστώ τη διαφορά στους τελευταίους γύρους. Όμως δεν ήταν εύκολη νίκη. Η εκκίνηση ήταν καθοριστικής σημασίας και από την καθαρή πλευρά του grid είχα την ευκαιρία να εκκινήσω καλά. Δεν ήξερα αν αυτό θα ήταν αρκετό αλλά μετά είδα τους Lewis και Mark να δίνουν τη δική τους μάχη για τη δεύτερη θέση. Δημιούργησα διαφορά από τον πρώτο γύρο και στη συνέχεια, προσπάθησα να τη διατηρήσω μέχρι τα pit stop. Όταν έπεσε η απόδοση των ελαστικών, ο Lewis πλησίαζε και τότε μπήκαμε στα pit. Νομίζω πως ήταν η σωστή στιγμή αφού δεν μπορούσα να συνεχίσω με το ίδιο σετ. Μετά ήταν σημαντικό να περάσω τον Button, πράγμα που έκανα. Ήταν σημαντικό να μη χάσω χρόνο εκεί. Στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα δεν ήξερα τι συνέβαινε πίσω από τον Hamilton, αν τον πίεζε κανείς ή όχι και προς το τέλος, ένιωθα ακόμα περισσότερη ασφάλεια. Μάθαμε πολλά σήμερα και είναι ωραίο μετά τον χειμώνα, που ήρθαμε εδώ και είχαμε τον έλεγχο»

Mark Webber - 5ος: «Δεν ήμουν γρήγορος σήμερα, όπως άλλωστε κι εχθές, στις κατατακτήριες δοκιμές. Πρέπει να βρούμε το γιατί. Δεν μπορούσα να κάνω πολλά περισσότερα. Έχασα τη θέση μου από τον Fernando (Alonso) στα pit stop και δεν μπορούσα να αντιδράσω. Ο Sebastian (Vettel) έκανε πολύ καλό αγώνα, έδειξε τις δυνατότητες του μονοθεσίου μας αλλά δεν μπόρεσα να κινηθώ στον ίδιο ρυθμό, πράγμα που δεν είναι φυσιολογικό. Θα έπρεπε να είμαι κι εγώ στις μάχες για τις πρώτες θέσεις αλλά ήμουν πολύ πίσω. Ήταν δύσκολος αγώνας και παρότι πίεζα όσο μπορούσα, δεν έβλεπα αποτέλεσμα. Πρέπει όμως να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, ακόμα είναι μόλις ο πρώτος αγώνας. Ανυπομονώ για τη Μαλαισία που πολύ θα ήθελα να ήταν κι αύριο αν γινόταν. Ήμουν σε διαφορετική στρατηγική σε σχέση με τον Sebastian σήμερα, άρα έπρεπε να διαχειριστούμε διαφορετικά τον αγώνα μας. Είχα πρόβλημα με τα ελαστικά πολύ νωρίτερα από εκείνον και πρέπει να βρούμε γιατί».

Christian Horner, Διευθυντής ομάδας: «Ήταν φανταστική η σημερινή εμφάνιση του Sebastian. Κυριάρχησε όλο το τριήμερο και ήταν πολύ σημαντικό που οδήγησε αλάνθαστα στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, ξεκινώντας τη σεζόν με νίκη. Είναι απόδειξη της σκληρής δουλειάς που έκαναν όλοι στην ομάδα το χειμώνα, ως συνέχεια της κατάκτησης των δύο τίτλων. Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα και είμαστε υπερήφανοι που κερδίσαμε και τον πρώτο αγώνα της Pirelli. Τα ελαστικά λειτούργησαν όπως αναμενόταν στον αγώνα, με συνδυασμό επιλογών δύο ή τριών pit stop. Ήταν ένα ταξίδι στο άγνωστο σε ό,τι αφορούσε τους νέους κανονισμούς και χαιρόμαστε πολύ που κυριαρχήσαμε σε ένα Grand Prix όπου συνήθως έχουμε προβλήματα. Δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν το ίδιο καλά για τον Mark στον εντός έδρας για εκείνον αγώνα και πρέπει να κατανοήσουμε το γιατί. Επιλέξαμε διαφορετική στρατηγική, με τη σκληρή γόμα ελαστικών στο δεύτερο μέρος του αγώνα αφού η φθορά του πρώτου σετ ήταν πιο έντονη σε σχέση με του Sebastian. Πρέπει να εξετάσουμε το μονοθέσιο του Mark, να βρούμε από πού προήλθε αυτή η ασυνήθιστη διαφορά».

Πηγή: www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: