Race Malaysia

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Τρία pit stop βλέπει ο Vettel

Ο πρωταθλητής πιστεύει ότι ούτε οι δύο στάσεις για αλλαγή ελαστικών θα είναι αρκετές
Η φιλοσοφία της Pirelli στο σχεδιασμό και την κατασκευή των νέων ελαστικών της Formula 1 είναι γνωστή και εδώ στο ms|free την έχουμε αναφέρει αρκετές φορές. Τα ελαστικά της ιταλικής εταιρείας φθείρονται γρηγορότερα από εκείνα της Bridgestone, με σκοπό να γίνονται δύο pit stop σε κάθε αγώνα για αλλαγή ελαστικών.

Φαίνεται όμως ότι οι στάσεις που θα κάνουν οι οδηγοί κατά τη διάρκεια του αγώνα θα είναι περισσότερες από δύο. Ο Πρωταθλητής του 2010, Sebastian Vettel, προβλέπει ότι φέτος θα βλέπουμε αρκετά διαφορετικούς αγώνες, που θα περιλαμβάνουν τουλάχιστον τρία pit stop ανά οδηγό: «Τα ελαστικά είναι πολύ διαφορετικά από πέρυσι αλλά αυτό είναι το ίδιο για όλους. Νομίζω όμως ότι οι αγώνες θα αλλάξουν. Είναι αδύνατο να κάνεις μόνο ένα pit stop και σε αυτό το στάδιο είναι αδύνατο να κάνεις ακόμα και δύο, οπότε θα βλέπουμε αγώνες με τρία ή και τέσσερα pit stop. Αυτό θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Το ερώτημα είναι αν αυτό είναι καλό για εμάς ή κακό. Είναι δύσκολο να το πούμε αυτήν τη στιγμή γιατί προφανώς πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθούν οι αγώνες».

Ο Γερμανός οδηγός της Red Bull εξέφρασε την ελπίδα ότι οι νέες κινούμενες πτέρυγες δεν θα χαλάσουν τους αγώνες: «Το KERS είναι το ίδιο για όλους και δεν θα κάνει τη διαφορά. Η κινούμενη πίσω πτέρυγα είναι άλλη ιστορία γιατί μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις μόνο για να επιτεθείς και όχι για να αμυνθείς. Ελπίζω απλώς να μην κάνουν τις προσπεράσεις υπερβολικά εύκολες γιατί αυτό θα έκανε τους αγώνες τεχνητούς. Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι θα γίνει».

Πηγή:  www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: