Race Malaysia

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Mercedes: Ολική καταστροφή

Χωρίς βαθμούς φεύγει η ομάδα από την Αυστραλία
Χειρότερο ξεκίνημα στη χρονιά δεν θα μπορούσε να έχει η Mercedes GP. Oι προσδοκίες με τις οποίες ταξίδεψαν στην Αυστραλία όχι απλώς δεν εκπληρώθηκαν αλλά θα φύγουν από τη χώρα των καγκουρό έχοντας καταγράψει δύο εγκαταλείψεις και μηδενική συγκομιδή. Η αισιοδοξία πάντως δεν λείπει από την ομάδα που ελπίζει να εμφανιστεί πολύ καλύτερη στη Μαλαισία.

Michael Schumacher (εγκ/ψε): Η αρχή της σεζόν δεν εξελίχθηκε όπως ελπίζαμε. Τώρα θα διαγράψουμε αυτόν τον αγώνα και θα επικεντρωθούμε στον επόμενο στη Μαλαισία. Λυπάμαι πολύ για όλους εδώ αλλά και στο εργοστάσιο που δούλεψαν τόσο σκληρά όλο το χειμώνα αλλά δεν καταφέραμε να μετατρέψουμε σε αποτέλεσμα αυτήν τους την προσπάθεια. Όσο για τον αγώνα, έκανα καλή εκκίνηση αλλά ύστερα κάποιος με χτύπησε στην 3η στροφή και κατάστρεψε το πίσω δεξί ελαστικό μου και έκανε ζημιά στο πάτωμα. Καθώς η ζημιά ήταν αρκετά μεγάλη, αποφασίσαμε να σταματήσουμε για λόγους ασφαλείας. Είναι μεγαλύτερο κρίμα που ο Nico τέθηκε εκτός αγώνα γιατί θα έπαιρνε σημαντικούς βαθμούς για την ομάδα. Πιστεύω ότι έχουμε δυνατότητες, όπως δείξαμε στις δοκιμές, και είμαι βέβαιος ότι θα επιστρέψουμε.

Nico Rosberg (εγκ/ψε): Ο πρώτος αγώνας της σεζόν ήταν απογοητευτικός. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας μέχρι να εγκαταλείψω, με τα μονοθέσια που ήταν πίσω μου να με πιέζουν πολύ. Είδα τον Rubens από το καθρέφτη μου και ήταν πολύ πίσω μου, οπότε ξαφνιάστηκα που με χτύπησε. Αμέσως κατάλαβα ότι ο αγώνας μου τελείωσε και αναγκάστηκα να σταματήσω το μονοθέσιο. Είναι κρίμα για την ομάδα γιατί όλοι δούλεψαν πολύ σκληρά το χειμώνα. Ωστόσο, θα κρατήσουμε τα θετικά και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αποδώσουμε στη Μαλαισία. Η Μελβούρνη είναι μια ιδιαίτερη πίστα και θα γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε μόνο μετά τους επόμενους αγώνες.

Ross Brawn: Ήταν προφανώς ένας απογοητευτικός αγώνας για την ομάδα. Ο αγώνας του Michael καταστράφηκε σχεδόν αμέσως από μια σύγκρουση που προκάλεσε αρκετά μεγάλη ζημιά και μας ανάγκασε να αποσύρουμε το μονοθέσιο. Ο Nico τα πήγαινε αρκετά καλά αλλά μια υπερβολικά φιλόδοξη κίνηση του Rubens, όπως έκριναν και οι αγωνοδίκες, τελείωσε τον αγώνα του. Εμείς τώρα θα δείξουμε τη δύναμή μας ως ομάδα, θα ξεπεράσουμε αυτόν τον αγώνα, θα ανασυνταχτούμε και θα κοιτάξουμε μπροστά.

Πηγή: www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: