Race Malaysia

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Lotus: Ίσως αύριο

Προβλήματα και για τους δύο πιλότους της Lotus στις κατατακτήριες
Η φιλοδοξία της Lotus να ανταγωνιστεί τις εδραιωμένες ομάδες δεν εκπληρώθηκε, τουλάχιστον στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Αυστραλίας. Αμφότεροι οι Trulli και Kovalainen δεν κατάφεραν να περάσουν στο Q2, κάτι που συνέβαινε και πέρυσι. Ωστόσο, έχουν για δικαιολογία τα μηχανικά προβλήματα που δεν τους άφησαν να δείξουν τον πραγματικό ρυθμό τους.

Heikki Kovalainen: Δυστυχώς η πίσω πτέρυγα είχε κολλήσει στην κλειστή θέση για το δεύτερο γύρο, κάτι το οποίο δεν άφησε να φανεί ο πραγματικός ρυθμός του μονοθεσίου. Επίσης παλέψαμε αρκετά ώστε να πάρουμε το μέγιστο από τα ελαστικά όλο το Σαββατοκύριακο αλλά νομίζω ότι οι αυξημένες θερμοκρασίες αύριο θα ταιριάξουν περισσότερο στο μονοθέσιο και θα βρισκόμαστε σε καλή φόρμα ώστε να δείξουμε τι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε στον αγώνα.

Jarno Trulli: Είχα πρόβλημα με το τιμόνι στα δοκιμαστικά αλλά η ομάδα δούλεψε καλά ώστε να το λύσει για τις κατατακτήριες και το μονοθέσιο σίγουρα είχε καλύτερη αίσθηση από ό,τι το πρωί και χθες.  Θα είμαστε σαφώς γρηγορότεροι όταν τα ελαστικά θα φτάσουν σε πλήρη θερμοκρασία, έτσι θα είναι ένας ενδιαφέρων αγώνας για μας αύριο και πιστεύω θα είμαστε σε καλή φόρμα ώστε να πιέσουμε τα παιδιά μπροστά, τα οποία ήταν πιο κοντά σε πιο ζεστές συνθήκες στις δοκιμές πριν από τη σεζόν.

Mike Gascoyne: Και οι δύο πιλότοι έκαναν πολύ καλή δουλειά στις κατατακτήριες σήμερα, παρά το γεγονός ότι και οι δύο αντιμετώπισαν προβλήματα – ο Heikki είχε ένα πρόβλημα στην πίσω πτέρυγα, το οποίο σήμαινε ότι δεν μπορούσε να βελτιωθεί με το δεύτερο σετ ελαστικών και ο Jarno ανέφερε απώλεια πρόσφυσης στο δεύτερο σετ, έτσι προφανώς δεν ήμασταν σε θέση να μεγιστοποιήσουμε τις πραγματικές επιδόσεις των μονοθεσίων μας. Ωστόσο, πιστεύω ότι σίγουρα έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά στις κατατακτήριες. Παλεύουμε να φέρουμε σε θερμοκρασία τα ελαστικά όλο το Σαββατοκύριακο και έχουμε  μερικά θέματα με το υδραυλικό τιμόνι, αλλά κάναμε σημαντική πρόοδο στις κατατακτήριες. Από τη θετική πλευρά το ζήτημα της προθέρμανσης των ελαστικών θα είναι καλύτερο στον  αγώνα και βλέποντας μπροστά είμαι σίγουρος ότι το μονοθέσιο μπορεί να επιστρέψει στο επίπεδο της απόδοσης που δείξαμε στις χειμερινές δοκιμές, καθώς συνεχίζουμε κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Πηγή: www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: