Race Malaysia

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Λεπτομέρειες για Kubica

Ο Ricardo Ceccarelli μιλάει για την πορεία της υγείας του άτυχου Πολωνού οδηγού
Μπορεί οι δοκιμές εξέλιξης στην πίστα της Βαρκελώνης να συνεχίζονται αλλά για λίγη ώρα όλοι έστρεψαν αλλού την προσοχή τους. Στο περιθώριο της δράσης στην ισπανική πίστα, ο γιατρός της Lotus Renault GP, Ricardo Ceccarelli, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για την πορεία της υγείας και της αποθεραπείας του Robert Kubica.

«Ο Robert βελτιώνεται ημέρα με την ημέρα. Και παρατηρώ και γρήγορη ψυχολογική ανάρρωση, πράγμα που δεν αποτελεί έκπληξη σε όσους γνωρίζουμε καλά τον Robert. Ήταν όμως έκπληξη για τους γιατρούς τους νοσοκομείου. Είναι κι εκείνοι ικανοποιημένοι από την αντίδραση του οργανισμού του στις επεμβάσεις και την πορεία αυτών. Είμαστε τυχεροί που δούλεψε εξ αρχής μαζί του ένας ειδικός και υψηλού επιπέδου γιατρός. Ο Robert είναι πολύ δυνατός άνθρωπος και αυτό είναι που μας δίνει ελπίδα. Παραμένει στο ίδιο νοσοκομείο, που είναι πολύ καλά οργανωμένο. Κάνει καθημερινά φυσιοθεραπείες και δεν θα είχε νόημα να μεταφερθεί αλλού. Έχουν την υποδομή να τον φροντίσουν σε αυτή τη φάση», τόνισε ο Ιταλός.

Βέβαια το κύριο ερώτημα που απευθύνθηκε στον Ceccarelli αφορούσε την επιστροφή του Kubica στις πίστες. Κι εκεί οι συνάδελφοι προφανώς δεν πήραν σαφή απάντηση.

«Είναι αδύνατο να πούμε αλλά η ουσία είναι πως πάει καλά. Δεν μπορώ να σας δώσω σαφή απάντηση, δεν είμαι μάγος. Κανένας δεν μπορεί. Είμαστε τυχεροί καθώς δεν υπήρξαν επιπλοκές. Δεν σκοπεύουμε να γίνει άλλη εγχείρηση, προς το παρόν δεν συντρέχει λόγος. Η ουσία είναι πως έχουμε δύο θετικά στοιχεία: την πολύ καλή δουλειά που έκαναν οι γιατροί και τη δύναμη του Robert», είπε ο γιατρός της Lotus Renault GP.

Στη συνέχεια, ο συνεργάτης του Robert Kubica, αφού είναι στο πλευρό του Πολωνού εδώ και αρκετά χρόνια, μίλησε για το πρόγραμμα φυσιοθεραπείας.

«Ακολουθούμε προγράμματα ρουτίνας, βοηθώντας στην αποκατάσταση της λειτουργίας του σώματός του. Κουνάει τα δάκτυλα και τον καρπό του κι αυτό είναι το καλό», σχολίασε ο Ιταλός.

Ένα ακόμα θέμα στο οποίο στάθηκε ο Ceccarelli είναι το πόσο διαφορετικός και δυσκολότερος είναι ο τραυματισμός που υπέστη στο Rally di Andora o Kubica σε σχέση με το ατύχημα που είχε το 2003.

«Τα τραύματα είναι εντελώς διαφορετικά. Τότε χρειάστηκε ένα μήνα για να επιστρέψει, τώρα θα χρειαστεί πολύ περισσότερο. Ξέρω πως όλοι θέλουν να μάθουν πότε αλλά θα ήταν ανόητο να δώσω μία απάντηση. Το μόνο που ξέρουμε είναι πως θα χρειαστεί χρόνος. Από εκεί και πέρα, θα αξιολογούμε την κατάσταση μέρα με τη μέρα και μετά από ένα μήνα θα ξέρουμε περισσότερα. Το σώμα έχει την ικανότητα να αντιδρά αλλά με τρόπο διαφορετικό σε κάθε άνθρωπο. Πρέπει λοιπόν ημέρα με την ημέρα να κατανοούμε τι χρειάζεται και μόνο τότε να καταλήξουμε στις λεπτομέρειες της αποθεραπείας. Προς το παρόν, τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και τόσο από την προηγούμενη ενημέρωση», ξεκαθάρισε ο Ceccarelli.

Δεν υπάρχουν σχόλια: