Race Malaysia

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Hamilton: Δεν έχουμε μονοθέσιο για τίτλο

Ο Βρετανός έχει ως στόχο την πεντάδα για τους πρώτους αγώνες της σεζόν

Πολύ μικρό καλάθι κρατάει ενόψει της αρχής της νέας αγωνιστικής σεζόν ο Lewis Hamilton. Δεδομένων των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει έως τώρα στις δοκιμές εξέλιξης η MP4-26, ο οδηγός της McLaren έριξε σημαντικά τον πήχη θέτοντας ως στόχο για τα πρώτα Grand Prix την παρουσία όχι στο βάθρο αλλά… στην πρώτη πεντάδα.

«Αν αυτή τη στιγμή πιστεύω πως έχουμε μονοθέσιο ικανό για να πάρουμε το πρωτάθλημα; Δεν το νομίζω, όχι. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν είναι εφικτό να γίνει μονοθέσιο πρωταθλητής. Έχω πίστη στην καρδιά μου πως μπορώ να κερδίσω πολλά ακόμα πρωταθλήματα. Δεν ξεγράφω αυτή τη χρονιά, όλα είναι ακόμα ανοιχτά. Εφόσον συνεχίσουμε να πιέζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση σε ό,τι αφορά την εξέλιξή του, οι αναβαθμίσεις που είναι προγραμματισμένες για την πορεία της σεζόν θα μας επιτρέψουν ελπίζω να μειώσουμε τη διαφορά και να διεκδικήσουμε νίκες. Αν πάρουμε πολλούς βαθμούς στους πρώτους αγώνες, τότε δεν θα είμαστε μίλια μακριά. Αν για παράδειγμα καταφέρουμε να είμαστε στην πεντάδα στα πρώτα τρία ή τέσσερα Grand Prix και στη συνέχεια το μονοθέσιό μας είναι ικανό για νίκες, τότε ο τίτλος θα είναι εφικτός. Εγώ είμαι έτοιμος κι όταν το μονοθέσιο θα είναι έτοιμο, θα είμαι στη μάχη για τις νίκες», τόνισε ο 26χρονος οδηγός.

Η παρουσία του Hamilton στη δεύτερη ημέρα των τελευταίων δοκιμών εξέλιξης που γίνονται στη Βαρκελώνη επηρεάστηκε από προβλήματα στις εξατμίσεις της MP4-26. Αυτά χάλασαν το πρόγραμμα προσομοίωσης αγώνα, με τον Βρετανό να μην καταφέρνει να συμπληρώσει όλη την ημέρα ούτε τους 66 γύρους που συνθέτουν το ισπανικό Grand Prix.

«Ήταν μία δύσκολη ημέρα όπου δεν καλύψαμε αρκετά χιλιόμετρα. Ήλπιζα να κάνουμε 100 γύρους ή τουλάχιστον να καλύψουμε απόσταση αντίστοιχη ενός αγώνα. Συνήθως σε αυτή την περίοδο το πρόγραμμα πρέπει να περιλαμβάνει συνεχή Pit stop και μία ή δύο προσομοιώσεις αγώνα μέσα σε μία ημέρα. Εμείς δεν πλησιάσαμε καν την απόσταση του ενός. Δεν ήταν καλή ημέρα, αν και η αίσθηση του μονοθεσίου ήταν καλύτερη χάρη στις αναβαθμίσεις που έχουμε. Τουλάχιστον υπάρχει και κάτι θετικό. Μπορούμε να κάνουμε προσομοιώσεις κατατακτήριων, κανένα πρόβλημα. Όμως το πού μπορούμε να φτάσουμε λόγω αξιοπιστίας ή ποιος είναι ο πραγματικός μας ρυθμός είναι άγνωστο», παραδέχθηκε ο Lewis.

Δεν υπάρχουν σχόλια: