Race Malaysia

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

GP Αυστραλίας FP1: Με το δεξί εντός έδρας

Ο Mark Webber ήταν ταχύτερος στο ξεκίνημα της δράσης στη Μελβούρνη
Η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Αυστραλίας, που σηματοδότησε ταυτόχρονα την έναρξη της δράσης για τη φετινή σεζόν της Formula 1, ολοκληρώθηκε στο Albert Park με μεγάλους πρωταγωνιστές όπως περίπου αναμενόταν τους οδηγούς της Red Bull. Ο Mark Webber στον αγώνα της πατρίδας του ήταν εκείνος που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας. Ο Αυστραλός στα τελευταία λεπτά της περιόδου έκανε έναν πολύ γρήγορο γύρο και εξασφάλισε την κορυφή του πίνακα των χρόνων.

Ο μοναδικός που ακολούθησε σε χρόνο τον Αυστραλό ήταν ο ομόσταβλός του στη Red Bull, Sebastian Vettel. Ο Πρωταθλητής βρισκόταν στην κορυφή του πίνακα των χρόνων στο μεγαλύτερο μέρος της περιόδου, την οποία φυσικά μονοπώλησαν οι RB7. Ο Fernando Alonso με τη Ferrari βγήκε από το γκαράζ της ομάδας του για να γράψει χρόνους μόλις στα τελευταία λεπτά της περιόδου και αμέσως βρέθηκε ψηλά, φτάνοντας μέχρι τη 2η θέση. Ο Ισπανός δεν προσπάθησε να βελτιώσει το χρόνο του στο τέλος και έτσι έμεινε 9 δέκατα πίσω από τον Webber.

Ο Nico Rosberg με τη Mercedes GP βρέθηκε στην 4η θέση, μπροστά από τον Rubens Barrichello με τη Williams και ακολούθησαν οι δύο McLaren των Button και Hamilton. Στις επόμενες θέσεις βρέθηκαν οι Schumacher, Kobayashi, Petrov, Massa και Heidfeld.

Αρκετές ομάδες σε αυτήν την πρώτη περίοδο προτίμησαν να δώσουν το μονοθέσιο στους οδηγούς δοκιμών τους. Η Force India κράτησε στο γκαράζ τον Paul di Resta για να τρέξει ο Nico Hulkenberg, η Toro Rosso έδωσε στον Daniel Ricciardo τη δυνατότητα να τρέξει μπροστά στους συμπατριώτες του και η Lotus έβαλε στο μονοθέσιο του Jarno Trulli τον Karun Chandhok. Η τελευταία επιλογή δεν αποδείχτηκε ιδιαίτερα επιτυχής καθώς ο Ινδός στον πρώτο του κιόλας γύρο είχε έξοδο και έσπασε την T128.

Η δράση σε αυτήν την πρώτη περίοδο δεν ήταν ιδιαίτερα πολλή αλλά αναμένεται περισσότερη στη δεύτερη, που ξεκινά στις 07:30 ώρα Ελλάδας. Μην ξεχνάτε το Live του ms|free που θα έχει και ραδιοφωνική εκπομπή εκείνη την ώρα.

Πηγή: www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: