Race Malaysia

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ψάχνεται η Ferrari

Ο Domenicali παραδέχθηκε πως δεν ξέρουν γιατί δεν ήταν όσο γρήγοροι περίμεναν να είναι
Αν η απόδοση της McLaren στο Grand Prix Αυστραλίας αποτέλεσε την θετική έκπληξη, εκείνη της Ferrari μάλλον μπορεί να κριθεί ως απογοητευτική. Η F150 Italia φερόταν ως το ταχύτερο μαζί με της Red Bull μονοθέσιο αλλά στο Albert Park όχι μόνο δεν κατάφερε να διεκδικήσει την pole position και τη νίκη αλλά μάλλον βρισκόταν στην 4η θέση της λίστας δυναμικότητας. Το θέμα όμως είναι το γιατί…

«Αυτό που πρέπει να εντοπίσουμε είναι το γιατί αυτό το Σαββατοκύριακο δεν είχαμε τα επίπεδα απόδοσης που περιμέναμε. Πρέπει επιστρέφοντας στη βάση μας να εξετάσουμε όσα συνέβησαν και να βεβαιωθούμε πως στη Μαλαισία θα ανακτήσουμε την ταχύτητα μας. Δεν είχαμε την απόδοση που θέλαμε στον πρώτο αγώνα», δήλωσε ο επικεφαλής της Scuderia, Stefano Domenicali.

Μιλώντας στην επίσημη ηλεκτρονική σελίδα της ιταλικής ομάδας, αναφέρθηκε και στις προσπάθειες του Fernando Alonso που παρά την κακή του εκκίνηση, κατάφερε τελικά να τερματίσει στην τέταρτη θέση.

«Στην περίπτωση του Fernando, βρέθηκε στην ένατη θέση στον πρώτο γύρο κι αυτό τον τοποθέτησε σε μία δύσκολη κατάσταση. Έκανε όμως ένα φανταστικό αγώνα και κατάφερε, χάρη και στη στρατηγική μας, να είναι όλο και ταχύτερος και να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο. Είμαι σίγουρος πως αν είχε καθαρή εκκίνηση, ο αγώνας του θα είχε εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά», είπε ο Ιταλός.

Πάντως ο κύριος προβληματισμός στο Maranello, είχε να κάνει με την αδυναμία των κόκκινων μονοθεσίων να φέρουν τα ελαστικά της Pirelli γρήγορα στην κατάλληλη θερμοκρασία.

Πηγή: www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: