Race Malaysia

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ferrari: Ποντάρουν στον αγώνα

Αναστάτωση επικράτησε στις τάξεις της Scuderia αλλά στο βάθος όλοι παραμένουν αισιόδοξοι
 Τι κι αν η Ferrari απογοήτευσε τους πολλούς φίλους της με την εμφάνισή της στις πρώτες κατατακτήριες της χρονιάς. Οι άνθρωποί της δεν το βάζουν κάτω. Η χθεσινή καλή επίδοση μετέτρεψε σε μια κακή παρένθεση τα σημερινά αποτελέσματα αφού όπως έλεγε και ο Alonso μετά το τέλος του Q3 οι σημερινές κατατακτήριες απλά δεν πήγαν καλά. Το μονοθέσιο της Ferrari είναι περίπου 7 δέκατα ταχύτερο απ΄ ότι εμφανίστηκε σήμερα και όλοι τους ποντάρουν στον καλό αγωνιστικό ρυθμό που εμφάνισε στις χειμερινές δοκιμές. Το μόνο ζήτημα που θα κάνει τους φίλους της ομάδας ανήσυχους είναι η κοινή πεποίθηση όλων ότι η στρατηγική και η οργάνωση των ομάδων θα είναι το κλειδί στον αυριανό αγώνα. Θα καταφέρει η Ferrari να ξεπεράσει τον κακό της εαυτό στον συγκεκριμένο τομέα και να κάνει την υπέρβαση θυμίζοντας την ομάδα του Jean Todt αι του Ross Brawn; Κοντός ψαλμός αλληλούια

Fernando Alonso (5): Ξεκάθαρα δε μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι με το αποτέλεσμα, αλλά από την άλλη δεν πρέπει αμέσως να δραματοποιήσουμε την κατάσταση. Σίγουρα δεν πήραμε ό,τι μπορούσαμε από το μονοθέσιο και πρέπει να κατανοήσουμε για ποιο λόγο συνέβη αυτό.  Σε σχέση με αυτά που είδαμε στις δοκιμές εδώ ήμασταν πολύ πιο κοντά σε μονοθέσια που δεν τα πλησιάζαμε στην Ισπανία. Χθες τα πήγαμε καλά και ένοιωθα πολύ καλά στο μονοθέσιο ενώ σήμερα η κατάσταση άλλαξε, προφανώς προς το χειρότερο. Τώρα θα πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί ο αγώνας. Στις δοκιμές και στα χθεσινά ελεύθερα η απόδοσή μας στους πολλούς γύρους ήταν καλή και σίγουρα πιο κοντά στα μονοθέσια που σήμερα ήταν ταχύτερα από εμάς. Η πέμπτη θέση στο Grid δεν είναι πολύ κακή και θα μπορέσω να παλέψω για μια θέση στο βάθρο σε έναν αγώνα που παραμένει ανοιχτός, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς τι συνέβη πέρυσι εδώ με τον Kubica που ξεκίνησε από την 6η ή την 7η θέση και τερμάτισε δεύτερος. Η McLaren φαίνεται να έχει κάνει καλά βήματα προόδου αλλά δεν θα πρέπει να ξεγράψουμε και την Mercedes, που μας εντυπωσίασε στις δοκιμές της Βαρκελώνης.

Felipe Massa(8): ήμασταν λιγότερο ανταγωνιστικοί απ΄ ότι περιμέναμε και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Σίγουρα δεν περίμενα να παλεύω για την pole, ιδιαίτερα βλέποντας τον χρόνο που έκανε ο Vettel, αλλά έλπιζα να βρίσκομαι σε καλύτερη θέση. Είχαμε προβλήματα με την πρόσφυση και στις δύο γόμες ελαστικών σε σχέση με αυτά που είχαμε δει στις χειμερινές δοκιμές. Προσέφεραν λιγότερη πρόσφυση στον πρώτο γύρο τουλάχιστον για το δικό μας μονοθέσιο. Τώρα θα πρέπει να προετοιμαστούμε καλά για αύριο, όπου η καθαρή ταχύτητα δεν θα είναι το μόνο που θα μετράει και θα παίζει μεγάλο ρόλο η αξιοπιστία και η καλή οργάνωση της ομάδας. Όσο για το τετ-α-κε μου στο Q3, όταν βγήκα από το pitlane επιτάχυνα και προφανώς τα ελαστικά μου ήταν ακόμα πολύ κρύα. Το σετ των ελαστικών δεν καταστράφηκε για τον αγώνα, αλλά σίγουρα αυτό δεν βοήθησε τον ένα και μοναδικό μου ταχύ γύρο.

Stefano Domenicali: Προφανώς δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι με το πως εξελίχτηκαν τα πράγματα στις πρώτες κατατακτήριες της χρονιάς. Αυτό δεν το αρνούμαστε. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να το κάνουμε ζήτημα. Θα πρέπει να δούμε γιατί δεν καταφέραμε να πάρουμε το μέγιστο από το μονοθέσιο τουλάχιστον σε όρους καθαρής ταχύτητας. Από αυτά που έχουμε δει στις χειμερινές δοκιμές και στα χθεσινά ελεύθερα ο αγωνιστικός μας ρυθμός δεν είναι κακός σε σχέση με τους περισσότερους. Αυτή τη χρονιά περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια η στρατηγική θα είναι το κλειδί, ενώ και η αξιοπιστία παραμένει η Νο.1 προτεραιότητα. 

Πηγή: www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: