Race Malaysia

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Άλλαξε πάλι το όνομα της Ferrari

Μπορεί η Scuderia να τα βρήκε με τη Ford αλλά άλλαξε ξανά το κωδικό όνομα του μονοθεσίου της

Οριστικό τέλος έλαβε η διαμάχη της Ferrari με τη Ford σχετικά με το κωδικό όνομα του μονοθεσίου της ιταλικής ομάδας για το 2011. Η F150 προκάλεσε την αντίδραση της έτερης αυτοκινητοβιομηχανίας λόγω της ύπαρξης μοντέλου με το όνομα F-150 και λίγο-πολύ τη συνέχεια την ξέρετε. Όπως άλλωστε πως η κόντρα των δύο πλευρών έφτασε στο τέλος της.

Αυτό που δεν ξέρετε είναι πως οι κόκκινοι άλλαξαν ξανά το κωδικό όνομα του νέου όπλου των Fernando Alonso και Felipe Massa, που πλέον δεν θα ονομάζεται F150th Italia αλλά Ferrari 150° Italia. Μάλιστα, αυτό ανακοινώθηκε με αρκετά σαρκαστικό τρόπο μέσω της στήλης «Horse Hisperer» στο site της Scuderia.

Αναλυτικά όσα γράφτηκαν εκεί:

«Μπορεί να μοιάζει σαν σενάριο του Κάφκα αλλά το σίριαλ σχετικά με το όνομα του μονοθεσίου με το οποίο θα συμμετάσχουν οι Fernando Alonso και Felipe Massa στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, είχε τις τελευταίες ημέρες τα τελικά και πιο καθοριστικά επεισόδια του. Η Ford απέσυρε τις κατηγορίες και η κοινή λογική επικράτησε. Με στόχο την αποφυγή κάθε ρίσκου να μπερδέψει κανείς ένα μονοθέσιο της Formula1 με ένα Pick-Up, η ομάδα του Maranello αποφάσισε πως το μονοθέσιο δεν θα έχει το γράμμα F πριν από το 150 που αντιπροσωπεύει το όνομα της μάρκας όπως σε πολυάριθμες περιπτώσεις στο παρελθόν. Φαίνεται πως αυτό θα προκαλούσε πολύ μεγάλη σύγχυση στο μυαλό των καταναλωτών ανά τον κόσμο. Παράλληλα, θα “ιταλοποιήσουμε” πλήρως το όνομα του μονοθεσίου, αφαιρώντας τη βρετανική κατάληξη “th” με την αντίστοιχη ιταλική. Το επίσημο όνομα πλέον θα είναι Ferrari 150° Italia, που ακόμα και στα πιο περίεργα μυαλά, θα αποτελεί φόρο τιμής στην επέτειο της ένωσης της χώρας μας. Ας ελπίσουμε το θέμα να λήξει οριστικά και να επικεντρωθούμε σε πιο σοβαρά πράγματα».

Πηγή: www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: