Race Malaysia

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Erase & rewind η McLaren

Η βρετανική ομάδα εγκαταλείπει τις περίπλοκες εξατμίσεις στοχεύοντας σε βελτίωση στην απόδοση
Μερικά μόνο 24ωρα πριν σβήσουν τα κόκκινα φώτα στη Μελβούρνη, η McLaren ανακοίνωσε αλλαγή πλάνων. Βλέποντας πως η νέα MP4-26 υστερεί σημαντικά σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές της, η διοίκηση της βρετανικής ομάδας αποφάσισε να εγκαταλείψει το περίπλοκο σύστημα εξατμίσεων. Συγκεκριμένα, στο πλάνο ενόψει της πρεμιέρας του νέου παγκοσμίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται την Κυριακή στην Αυστραλία, η McLaren θα έχει ένα πιο απλό σύστημα εξατμίσεων αλλά και νέο πάτωμα στην MP4-26.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τα επίπεδα αξιοπιστίας και ανταγωνιστικότητας του μονοθεσίου μας στις δοκιμές. Κάναμε κάποιες δραματικές αλλαγές τις οποίες θα δείτε στην Αυστραλία. Αυτές περιλαμβάνουν κάποιο ρίσκο αλλά θεωρώ πως ήταν η σωστή επιλογή και ελπίζω το ρίσκο μας να αποδώσει καρπούς και να είμαστε πολύ πιο ανταγωνιστικοί στη Μελβούρνη. Θα έχουμε εντελώς νέο πάτωμα, νέο σύστημα εξατμίσεων αλλά και κάποιες άλλες μικρές βελτιώσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της McLaren, Martin Whitmarsh.

Ο Βρετανός εξήγησε και τους ακριβείς λόγους που οδήγησαν στην εγκατάλειψη όλου του concept των εξατμίσεων.

«Έχουμε ένα πολύ πιο απλό σχέδιο πλέον. Νομίζω πως γενικά στις εξατμίσεις έχουμε δει μερικές ακραίες λύσεις. Η δική μας ήταν ιδιαιτέρως ακραία αλλά κατά τη γνώμη μας, δεν απέδιδε τα απαιτούμενα οφέλη για να δικαιολογείται η περιπλοκότητά της. Νομίζω πως κατά βάση, το μονοθέσιο μας δεν είναι κακό. Είχαμε μερικές δημιουργικές ιδέες που θα μπορούσαν να φέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Θα πρέπει όμως να είναι και αξιόπιστες, πράγμα που δεν ίσχυε σε όλους τους τομείς, εξ ου κι αυτή η αλλαγή που πιστεύω πως θα μας βοηθήσει πολύ. Ελπίζουμε να μας δώσει περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο στο γύρο», τόνισε ο Whitmarsh.

Πηγή: www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: