Race Malaysia

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Μετωπική σύγκρουση Ecclestone-Todt

Το αφεντικό της Formula 1 τα βάζει ανοιχτά με τον Πρόεδρο της FIA
Όσο στην προεδρία της FIA βρισκόταν ο Max Mosley, η συνεργασία του με τον Bernie Ecclestone ήταν κάτι παραπάνω από αρμονική. Οι δυο τους άλλωστε έχουν  πολύ πλούσιο κοινό παρελθόν για να μην τα βρίσκουν πάνω σε οποιοδήποτε θέμα. Ο Mosley όμως δεν είναι πλέον πρόεδρος καθώς τον έχει διαδεχτεί ο Jean Todt. Και παρότι ο Γάλλος ήταν επιλογή και είχε την υποστήριξη του προκατόχου του, οι σχέσεις του με τον Ecclestone δεν είναι το ίδιο αγαστές…

Οι δύο άνδρες έχουν εκφράσει κατά καιρούς διαφορετικές απόψεις σε θέματα της Formula 1 αλλά έχουν φροντίσει να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους και να μην προσελκύσουν τα φώτα της δημοσιότητας. Η τελευταία διαφωνία αφορά το GP στη Μελβούρνη. Οι οργανωτές του αγώνα δεν έχουν ακόμα αποφασίσει οριστικά αν θέλουν ή όχι να συνεχίσουν με τον αγώνα και προφανώς πιέζουν τον Ecclesotne για ευνοϊκότερους οικονομικούς όρους. Ο Βρετανός από την πλευρά του είναι ανυποχώρητος και λέει ανοιχτά ότι αν στη Μελβούρνη δεν θέλουν τον αγώνα της F1, έχει στα χέρια του ένα σωρό προτάσεις για να τον πάει αλλού. Ο Todt όμως δεν στέκεται στο πλευρό του, λέγοντας ότι ο αγώνας είναι καταπληκτικός και δεν πρέπει να φύγει από το καλεντάρι.

Η άλλη διαφωνία αφορά τους νέους «πράσινους» κινητήρες της Formula 1, που θα εμφανιστούν το 2013 και ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που προώθησε ο Jean Todt με το που ανέλαβε την προεδρία. Οι νέοι κινητήρες θα είναι τετρακύλινδροι 1,6 λίτρων με τούρμπο και δυνατότερο KERS και θα γυρίζουν στις 12.000 στροφές. Ο Ecclestone πριν από λίγες ημέρες κατέκρινε αυτήν την επιλογή, κυρίως λόγω του ήχου που θα παράγουν ο οποίος δεν θα είναι το ίδιο ελκυστικός με τον σημερινό. Σε αυτό το θέμα ανταλλάχθηκαν δηλώσεις με τον Todt φυσικά να υπερασπίζεται τους νέους κανονισμούς αλλά και πάλι οι τόνοι δεν υψώθηκαν.

Το τελευταίο επεισόδιο όμως δείχνει ότι ο Ecclestone έχει αποφασίσει να αλλάξει τακτική και να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Ο Βρετανός σε δηλώσεις του στην Daily Express αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να επιτεθεί προσωπικά στον Todt, λέγοντας: «Ο Jean Todt είναι ο Max (Mosley) των φτωχών. Γυρίζει τον κόσμο -κάτι που δεν έκανε τόσο πολύ ο Max- φιλώντας μωρά και δίνοντας χειραψίες. Ίσως αυτό είναι καλό για τη FIA αλλά δεν είναι κάτι που χρειαζόμαστε στη Formula 1».
Μένει να δούμε αν ο Todt αποφασίσει να απαντήσει και αν αυτή η αψιμαχία εξελιχθεί σε ευρείας κλίμακας πόλεμο.

Πηγή: www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: