Race Malaysia

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ο Brawn περιμένει 3 pit stop

Ο επικεφαλής της Mercedes πιστεύει πως αυτή θα είναι η δημοφιλέστερη επιλογή
Είναι σαφές πριν καν το πρώτο αγωνιστικό χιλιόμετρο πως τα δεδομένα σχετικά με τα ελαστικά έχουν αλλάξει. Τα Pirelli είναι ξεκάθαρο πως θα φθείρονται ευκολότερα από τα Bridgestone κι αυτό αναμένεται να αλλάξει πολύ τόσο τις ισορροπίες όσο και τις στρατηγικές των ομάδων. Έχουμε ακούσει ακόμα και για τέσσερα pit stop ανά αγώνα αλλά σύμφωνα με τον Ross Brawn, η λογικότερη στρατηγική θα είναι τα τρία.

«Με αυτά τα ελαστικά δεν έχεις την πολυτέλεια να τα κρατήσεις μέχρι προχωρημένο επίπεδο φθοράς γιατί οι επιδόσεις τους πέφτουν δραματικά προς το τέλος της ζωής τους. Δεν θες λοιπόν να μπεις σε αυτή την παγίδα γιατί θα χάσεις πολύ χρόνο. Το ιδανικό θα είναι να στήσεις το μονοθέσιο και να καταφέρεις οι οδηγοί να το οδηγήσουν στοχεύοντας στον καλύτερο δυνατό συνολικό χρόνο έχοντας κάνει όσο το δυνατόν λιγότερα pit stop. Νομίζω πως οι περισσότεροι θα στοχεύουμε σε αγώνες με τρία pit stop, γιατί αν πας σε τέταρτο, τότε λογικά θα είναι δύσκολο να καλύψεις το χαμένο χρόνο. Εξαρτάται και από τις πίστες, αφού σε κάποιες οι απώλειες στο pit lane είναι μικρότερες, όπως για παράδειγμα στο Monaco. Εξαρτάται και από τις περιστάσεις, αλλά αν η προσομοίωση αγώνα σου δείχνει πως με τέσσερα pit stop θα είσαι ταχύτερος, τότε ίσως να το τολμήσεις σε κάποιους αγώνες», είπε ο επικεφαλής της Mercedes GP στο Autosport.

Κάθε οδηγός θα έχει στη διάθεσή του τρία σετ σλικ ελαστικών από κάθε διαθέσιμη γόμα για τις κατατακτήριες και τον αγώνα.

Πηγή: www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: