Race Malaysia

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Παρασκευιάτικα πειράματα

Στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής η Pirelli θα μπορεί να δοκιμάζει πειραματικές γόμεςΠριν από λίγες ημέρες είχε εμφανιστεί μια είδηση που έλεγε ότι η Pirelli είχε ζητήσει στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής ορισμένων αγώνων να δίνει στις ομάδες κάποιες από τις πειραματικές της γόμες, έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχίσει την εξέλιξη και κατά τη διάρκεια της σεζόν. Στη σημερινή συνεδρίαση του ΠΣΜΑ δόθηκε η σχετική έγκριση στην ιταλική εταιρεία.

Η ανακοίνωση της FIA αναφέρει: «Σε ορισμένους αγώνες ένα επιπλέον σετ ελαστικών για στεγνό θα είναι διαθέσιμο στις ομάδες με σκοπό την αξιολόγησή του. Οι ομάδες θα ενημερώνονται για την ύπαρξη αυτής της επιπλέον προδιαγραφής τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του συγκεκριμένου αγώνα. Δύο σετ αυτών των ελαστικών θα διατίθενται σε κάθε οδηγό στα FP1 και FP2 και θα πρέπει να επιστρέφονται στον προμηθευτή πριν από το FP3».

Η πρόθεση της Pirelli είναι να αρχίσει να φέρνει αυτές τις δοκιμαστικές γόμες ήδη από τον αγώνα της Μαλαισίας, που θα είναι ο δεύτερος της σεζόν.

Πηγή: www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: