Race Malaysia

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Liuzzi ή Heidfeld για την θέση του Robert Kubica

Τον Liuzzi φέρεται να πρότεινε ο R. Kubica στη Renault GP... Η Renault GP καθυστερεί να ανακοινώσει τη συμφωνία της με τον Nick Heidfeld,
παρότι η ίδια είπε ότι ο Γερμανός συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για την αντικατάσταση του Robert Kubica στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1. Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, αυτό συμβαίνει διότι ο ίδιος ο Πολωνός οδηγός φέρεται να έχει προτείνει στην ομάδα του Enstone να επιλέξει τον Tonio Liuzzi.Μετά την άκρως επιτυχημένη ημέρα δοκιμών του με τη Renault GP, στη Jerez το Σάββατο (12/06), ο Nick Heidfeld φάνταζε το φαβορί για τη θέση.
Αναμφίβολα, η εμπειρία του από τη θέση του δοκιμαστή της Pirelli, στα πρώτα τεστ της ιταλικής εταιρείας με τα νέα της ελαστικά, ήταν ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Μάλιστα, η Renault GP προγραμμάτιζε να ανακοινώσει την συνεργασία της με τον Γερμανό τη Δευτέρα (14/02).Αυτό δεν συνέβη ποτέ και μερίδα του αγγλικού Τύπου το αποδίδει σε φημολογούμενη πρόταση του Robert Kubica –από το νοσοκομείο της πόλης Pietra Ligure στη Βόρεια Ιταλία, όπου νοσηλεύεται- προς τη Renault GP να προτιμήσει τον Tonio Liuzzi έναντι του Nick Heidfeld.
Η εμπειρία του Tonio Liuzzi στη F1 δεν είναι μικρή, η γνώση για τα ελαστικά της Pirelli μπορεί να αποκτηθεί σύντομα, και ο Ιταλός έχει τη φήμη καλού δοκιμαστή. Ωστόσο, η φημολογούμενη "ψήφος εμπιστοσύνης" από τον Robert Kubica αποδεικνύει αυτό που πολλοί ειδικοί της F1 πιστεύουν: Ότι ο Tonio Liuzzi είναι ένας υποτιμημένος οδηγός της F1, ένα οδηγός κορυφαίου επιπέδου, που ουδέποτε πήρε τις ευκαιρίες που άξιζε.
Επιπλέον, ο Ιταλός έχει το πλεονέκτημα ότι αγωνίστηκε σε όλο το πρωτάθλημα του 2011, με τη Force India (η οποία τον αποδέσμευσε για να αποκτήσει τον Paul di Resta, για διαφόρους λόγους), σε αντίθεση με τον Nick Heidfeld που έκανε ελάχιστα, ως δοκιμαστής της Mercedes και έπειτα της Pirelli.
Ο Tonio Liuzzi ήταν ένας από τους πρώτους οδηγούς που επισκέφτηκαν τον Robert Kubica στο νοσοκομείο Santa Corona, μετά το τρομακτικό ατύχημα του Πολωνού στο Rally Ronde di Andora την Κυριακή 6/02 και τον τραυματισμό που πιθανότατα θα τον αφήσει εκτός αγώνων για όλο το 2011.

(Πηγή:auto.in.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: