Race Malaysia

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Φόβος επεισοδίων στο Μπαχρέιν

Η πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Μπαχρέιν ίσως γίνει στόχος αντικυβερνητικών διαδηλωτών, όπως προειδοποίησε μια σχετική τοπική ομάδα.
Στον απόηχο των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων αυτή την εβδομάδα, που ζητούν πολιτική μεταρρύθμιση στη χώρα, οι φόβοι αυξάνονται ότι το Grand Prix θα μπορούσε να είναι στόχος.
Ο Νάμπεελ Ραχάμπ, αντιπρόεδρος της οργάνωσης Bahrain Center for Human Rights, είπε ότι ο αγώνας της Formula 1 στις αρχές του Μάρτη, θεωρείται σαν ευκαιρία από τους διαδηλωτές για να δημοσιοποιήσουν τον αγώνα τους।
«Σίγουρα η Formula 1 δεν θα είναι ειρηνική αυτή τη φορά. Θα υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι, πολύς κόσμος που θα παρακολουθεί και η κυβέρνηση θα αντιδράσει με ανόητο τρόπο, όπως έκανε τις προηγούμενες ημέρες. Και αυτό θα είναι αιματηρό, αλλά με μεγαλύτερη δημοσιότητα», σχολίασε ο Ραχάμπ.
Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του Μπαχρέιν βρίσκονται στους δρόμους του Βασιλείου και οι εντάσεις είναι υψηλές, ειδικά μετά τη δολοφονία ενός ανθρώπου σε μια κηδεία ενός διαδηλωτή, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις συγκρούσεις με την αστυνομία χθες.
(Πηγή Pathfinder sports)

Δεν υπάρχουν σχόλια: