Race Malaysia

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Fernando Alonso: "O Robert Kubica αναρρώνει καλά"

Ο Fernando Alonso φοβήθηκε για τη ζωή του Robert Kubica τις πρώτες ώρες μετά το τρομακτικό ατύχημα του Πολωνού στο Rally Ronde di Andora της Ιταλίας την Κυριακή 6/02 - αλλά τώρα ο Ισπανός οδηγός της Ferrari, καλός φίλος του Πολωνού τα τελευταία 15 χρόνια, λέει ότι η ανάρρωση του 26χρονου εξελίσσεται καλά.


Το πρωί του ατυχήματος, ο F. Alonso έκανε σκι στη Βόρεια Ιταλία, όταν ενημερώθηκε για το συμβάν από τον manager του Πολωνού, Daniele Morelli. "Δεν ήταν τόσο ξεκάθαρο ότι θα ζούσε. Προσπάθησα να οδηγήσω μέχρι το νοσοκομείο για να μάθω ακριβώς πόσο έχει τραυματιστεί", είπε ο Ισπανός. "Τώρα αναρρώνει καλά και ελπίζουμε να τον δούμε πολύ σύντομα στη Formula 1".

Ο Robert Kubica υπεβλήθη στην τρίτη και τελευταία χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο Santa Corona της πόλης Pietra Ligure, στη βόρεια Ιταλία, όπου νοσηλεύεται από την ημέρα του ατυχήματος. Εξακολουθεί να βρίσκεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Μετά την εγχείρηση, που είχε διάρκεια οκτώ ωρών, η Renault GP εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: "Η εγχείρηση έγινε για να σταθεροποιηθούν και να αναδομηθούν τα κατεστραμμένα μέρη αυτού του ευαίσθητου σημείου. Στο τέλος της εγχείρησης οι γιατροί ήταν ευχαριστημένοι με την έκβασή της και η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Ο Robert θα παραμείνει στην εντατική για λίγες μέρες για να αναρρώσει από την τελευταία επέμβαση".

Πάντως, όπως η Renault GP και ο ίδιος ο Robert Kubica, έτσι και ο Fernando Alonso υπερασπίστηκαν τον Πολωνό για το ρίσκο της συμμετοχής σε ράλι: "Χρειάζεται να κάνουμε κάτι για να αποβάλλουμε την αδρεναλίνη από το σύστημά μας και τα ράλι είναι καλή προπόνηση για έναν οδηγό της F1.

Εγώ προπονούμαι με ποδήλατο κάθε μέρα και πριν από λίγες εβδομάδες κάναμε ποδήλατο με ένα φίλο, όταν ένα φορτηγό πέρασε μπροστά μας. Λίγα μέτρα πιο μπροστά αν ήμασταν θα είχαμε συγκρουστεί. Δεν μπορείς να αποκλείσεις το ρίσκο", είπε ο οδηγός της Scuderia.

Με την ίδια άποψη συμφωνεί και ο μυθικός Sir Stirling Moss, σπουδαίος οδηγός της δεκαετίας του 1950: "Όλοι λένε ότι δεν πρέπει να κάνεις αυτό ή δεν πρέπει να κάνεις το άλλο, αλλά δεν συμφωνώ. Ένας οδηγός πρέπει να κάνει ό,τι διάολο θέλει, όποτε θέλει, όπου θέλει. Η οδήγηση έχει να κάνει ακριβώς με αυτό, οπότε το να λες ότι έκανε λάθος είναι εντελώς αβάσιμο".

Αν και τις προηγούμενες μέρες υπήρξε μια –μάλλον αισιόδοξη- εκτίμηση ότι ο Πολωνός θα βγει από το νοσοκομείο μέχρι την Παρασκευή 25/02, προς το παρόν παραμένει άγνωστο πότε θα του δοθεί εξιτήριο και συνεπώς πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα αποθεραπείας του.

Ο Mark Webber, της Red Bull Racing, είχε σπάσει το πόδι του κάνοντας ποδήλατο λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα του 2010 και ο διευθυντής της RBR, Christian Horner, συμβούλευσε τον Robert Kubica να μην βιαστεί.

"Είναι μεγάλο κρίμα", είπε ο Βρετανός. "Το σημαντικότερο για τον Robert είναι να θέσει ρεαλιστικούς στόχους για τον εαυτό του. Ο Mark πίεσε τον εαυτό του σε ακραίο σημείο και γύρισε στο μονοθέσιο που γρήγορα. Οι τραυματισμού του Robert είναι διαφορετικοί. Ορισμένοι είναι ξεκάθαροι, όπως στο πόδι του, αλλά υπάρχουν και περίπλοκοι όπως ο καρπός του.

Δεν πρέπει να πιέσει πολύ τον εαυτό του. Είναι ένας υπερβολικά ταλαντούχος οδηγός και η θέση του θα τον περιμένει. Είναι συναρπαστικός οδηγός, καλός για τη Formula 1, και θα είναι υπέροχο να τον δούμε να επιστρέφει, με την ησυχία του. Σήμερα μπορούν να γίνουν θαύματα κι ελπίζω ότι θα αναρρώσει πλήρως".

(Πηγή: auto.in.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: