Race Malaysia

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

F1 2011: Δοκιμές Jerez 1η Ημέρα: Πρώτος ο Massa

1. Massa (Ferrari) 1:20.709
2. Perez (Sauber) +0.774
3. Webber (RBR) +0.813
4. Ricciardo (STR) +1.046
5. Hamilton (McLaren) +1.205
6. Alguersuari (STR) +1.980
7. Sutil (Force India) +2.763
8. Petrov (Renault) +2.795
9. Rosberg (Mercedes) +3.254
10. Trulli (Lotus) +3.749
11. Glock (Virgin) +4.377
12. Maldonado (Williams) +14.259
Ο Felipe Massa κράτησε τη νέα Ferrari F150 σε υψηλό επίπεδο καθώς ξεκίνησε το δεύτερο τετραήμερο των φετινών χειμερινών δοκιμών της Formula 1, στη Jerez της Ισπανίας, με την παρουσία όλων των ομάδων –πλην της Hispania- με τα μονοθέσια του 2011.

Τόσο το μονοθέσιο της Scuderia όσο και της πρωταθλήτριας Red Bull Racing έδειξαν αρκετά αποδοτικά στη συστοιχία αρκετών γύρων – μια κρίσιμη παράμετρος σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των νέων ελαστικών της Pirelli.

Η McLaren συμπλήρωσε, με τον Lewis Hamilton, τα παρθενικά χιλιόμετρα της νέας ΜΡ4/26. Ο ταχύτερος χρόνος του Άγγλου φάνηκε να επιτυγχάνεται με μικρό φορτίο καυσίμων, αλλά αυτή δεν ήταν παρά η πρώτη αναγνωριστική ημέρα για την ομάδα του Woking - και δεν χρησιμοποίησε ποτέ όλα τα νέα συστήματα μαζί.

"«Η αίσθηση του μονοθεσίου με χαροποιεί" είπε ο πρωταθλητής του 2008. "Αποτελεί, αναμφίβολα, ένα βήμα εμπρός. Δεν ξέρω ακόμα αν οφείλεται στην αεροδυναμική ή στα μηχανικά μέρη, αλλά αισθάνομαι άνετα στην οδήγησή του. Ορισμένοι τομείς βελτιώθηκαν ιδιαίτερα, αλλά είναι ακόμα νωρίς και έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας".

Η νέα Mercedes W02 έμεινε πάνω από τρία δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή – αν και ο Nico Rosberg πέτυχε τον ταχύτερο γύρο του με βαρύ φορτίο καυσίμων. Ο Γερμανός φάνηκε καθησυχαστικός στις δηλώσεις του: "Περιμέναμε ότι θα συνέβαινε αυτό. Αυτό είναι ένα ενδιάμεσο μονοθέσιο, δεν έχει και πολλά κοινά με εκείνο που θα έχουμε στο Μπαχρέιν", τόνισε.

"Πρέπει μόνο να συγκεντρώσουμε πολλά χιλιόμετρα και να κάνουμε όλα τα συστήματα να δουλεύουν -όπως το KERS και το σύστημα ψύξης- και να δουλέψουμε στην αξιοπιστία. Δεν κοιτάζω τους χρόνους διότι ετοιμάζουμε ένα σημαντικό βήμα εξέλιξης του αυτοκινήτου για το Μπαχρέιν", κατέληξε.

Η Mercedes αντιμετώπισε ένα ακόμη μικρό πρόβλημα αξιοπιστίας, σχετικά με τη λειτουργία της πίσω πτέρυγας. Αντίστοιχο πρόβλημα είχε και η Williams, ενώ η Sauber του Sergio Perez άφησε τον Μεξικανό ακινητοποιημένο στην πίστα και ο Vitaly Petrov της Renault είχε έξοδο – χωρίς σοβαρές συνέπειες, πέραν της προσωρινής διακοπής.

Η ομάδα του Ρώσου, η Lotus Renault GP, μέσα στο Σαββατοκύριακο θα τοποθετήσει στο μονοθέσιο τον Nick Heidfeld. Ο διευθυντής Eric Boullier έκανε ξεκάθαρο πως αν ο Γερμανός αφήσει την ομάδα ικανοποιημένη με τις επιδόσεις του, θα επιλεχθεί για την αντικατάσταση του Robert Kubica.

(πηγή: auto.in.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: