Race Malaysia

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Δεν πανικοβάλλονται στη Mercedes

Ο Nick Fry προσπάθησε να υποβαθμίσει την έως τώρα έλλειψη ανταγωνιστικότητας

Η νέα αγωνιστική σεζόν δεν έχει αρχίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη Mercedes GP. Η νέα W02 με την οποία η γερμανική ομάδα θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011 έχει παρουσιάσει ανησυχητικά δείγματα. Πέρα από τα όποια προβλήματα αξιοπιστίας, φέρεται να βρίσκεται πολύ πίσω σε σχέση με τις Red Bull Racing και Ferrari αλλά η διοίκηση των ασημί βελών δεν ανησυχεί.

«Απ’ ό,τι έχουμε δει έως τώρα στην πίστα, προφανώς η απόδοση δεν είναι στα επίπεδα που θα θέλαμε. Υπάρχουν όμως δύο σημαντικοί λόγοι για αυτό. Ο ένας είναι πως το μονοθέσιό μας αντιμετώπισε προβλήματα στα συστήματα ψύξης και στο πώς χρησιμοποιούσε ένα αεροδυναμικό πακέτο με σημαντικούς συμβιβασμούς στο συγκεκριμένο τομέα, που επηρέαζε σημαντικά τους χρόνους. Επίσης, πήγαμε στις δοκιμές έχοντας μία κάπως διαφορετική στρατηγική, συμμετέχοντας με κάτι που αποκαλούμε “βασική έκδοση του μονοθεσίου μας” και θα έχουμε σημαντική αναβάθμιση ενόψει του πρώτου αγώνα. Ξέραμε λοιπόν πως δεν θα ήμαστε οι ταχύτεροι, να το θέσω έτσι. Δεν μας πιάνει πανικός, έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο, παραμένουμε πιστοί σε αυτό και πιστεύω πως θα είμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο όταν φτάσουμε στην Αυστραλία», είπε ο CEO της Mercedes GP, Nick Fry, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Τα ασημί βέλη αναμένεται να παρουσιάσουν και ένα πακέτο αναβάθμισης στις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης που διεξάγονται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βαρκελώνη. Στην περίπτωση της Mercedes GP, από την Τετάρτη έως και το Σάββατο.

«Θα υπάρχουν και εκεί μερικές αναβαθμίσεις. Νομίζω πως θα δείτε βελτίωση αλλά επαναλαμβάνω, δεν τίθεται κανένα θέμα πανικού», τόνισε ο Fry.

Πηγή: www.msfree.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: