Race Malaysia

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Σύντομα η απόφαση για Μπαχρέιν

Ο Ecclestone αποκάλυψε πως θα μάθουμε τις επόμενες μέρες αν θα γίνει φέτος GP στο Sakhir
Δεν θα περιμένουμε πολύ για να μάθουμε τι θα συμβεί τελικά με το Grand Prix του Μπαχρέιν. Όπως αποκάλυψε ο Bernie Ecclestone στην επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση της Formula 1, βρίσκεται σε επαφές με την παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού και πρόθεση και των δύο πλευρών είναι να έχει παρθεί μία οριστική απόφαση για την οριστική ματαίωση του αγώνα ή διεξαγωγή του σε άλλη ημερομηνία πρoτού οι ομάδες παραταχθούν στο grid της Μελβούρνης.

«Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου αθλητισμού θα συνεδριάσει στις αρχές Μαρτίου και θα εξετάσει το θέμα. Έχω ήδη μιλήσει με τον πρόεδρο της FIA, Jean Todt, σχετικά με τη δυνατότητα εύρεσης εναλλακτικής ημερομηνίας και συμφωνήσαμε πως θα πρέπει να έχει παρθεί οριστική απόφαση πριν από την έναρξη της σεζόν. Αν το Μπαχρέιν κρίνει πως μπορεί να φιλοξενήσει τον αγώνα, τότε θα επιστρέψουμε εκεί. Νομίζω πως οι ομάδες θα δεχθούν να το κάνουν ακόμα και στο καλοκαιρινό διάλειμμα, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τη χώρα», είπε ο Ecclestone.

Ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ απάντησε και στην κριτική που έχει δεχτεί σχετικά με την καθυστέρηση της απόφασης της ματαίωσης του αγώνα της 13ης Μαρτίου. Όπως τόνισε, δεν μπορούσε να είχε παρθεί νωρίτερα.

«Όχι, αυτό δεν ήταν εφικτό. Λίγο πριν την κρίση είχα γευματίσει με τον Πρίγκιπα (Salman bin Hamad Al-Khalifa) και δεν υπήρχε καμία ένδειξη για όσα ακολούθησαν. Μάλιστα είχε και αρκετές ιδέες σχετικά με το μέλλον. Ξαφνικά υπήρξαν αλυσιδωτές αντιδράσεις και ελάχιστος χρόνος να αντιδράσουμε. Χρειαζόμασταν όμως μία απόφαση πριν τις 21/2 και του το είπα. Ρώτησε τι θα έκανα στη θέση του και του απάντησα πως εγώ ζω στην Ευρώπη και πως εκείνος που ζούσε εκεί ήταν ο μόνος που μπορούσε να κρίνει ρεαλιστικά την κατάσταση. Να αποφασίσει εκείνος ποιο θα ήταν το καλύτερο για τη χώρα του. Στη συνέχεια, πήρε την απόφαση να ματαιώσει τον αγώνα, την οποία θεωρώ σωστή. Δεν ήταν εύκολη αφού η Formula 1 ήταν εκείνη που τοποθέτησε το Μπαχρέιν στον παγκόσμιο χάρτη. Πριν τη Formula 1, πολλοί λίγοι γνώριζαν το Μπαχρέιν», είπε ο Βρετανός.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στη συνειδητή του επιλογή να κρατά τη Formula 1 μακριά από την πολιτική: «Η Formula 1 δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί ποτέ. Τελεία και παύλα. Η δουλειά μου είναι να κάνω τις καλύτερες δυνατές συμφωνίες για το σπορ. Να εξασφαλίσω δουλειές. Πέντε χιλιάδες άνθρωποι δουλεύουν άμεσα ή έμμεσα για τη Formula 1 και αυτές τις θέσεις εργασίας θέλω να τις διασφαλίσω. Δεν είναι στο πλαίσιο της δικής μου δουλειάς η πολιτική. Την αφήνω στους πολιτικούς», είπε ο 80χρονος.

Πηγή: www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: