Race Malaysia

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Πολύ νωρίς για συμπεράσματα

Οι ομάδες αρνούνται να κρίνουν ακόμα τους νέους κανονισμούς της Formula 1
Το πρώτο Grand Prix της νέας σεζόν ανήκει στο παρελθόν και έχουν ήδη αρχίσει τα δικαστήρια σχετικά με τους νέους κανονισμούς. Ορθοί ή λανθασμένοι; Αποτελεσματικοί ή αδιάφοροι; Όλοι έχουν την άποψη τους αλλά θεωρούμε πως καλύτερα να αφήσουμε τους ειδικούς να κρίνουν…

«Πρέπει να περιμένουμε πριν βγάλουμε συμπεράσματα. Το αντίκτυπο της χρήσης της πίσω πτέρυγας δεν ήταν και τόσο εμφανές, ίσως επειδή το μήκος της ευθείας δεν ήταν μεγάλο ή επειδή όπως είδαμε, τα μονοθέσια με KERS μπορούσαν χάρη σε αυτό να υπερασπιστούν τη θέση τους. Χρειάζεται υπομονή και να κατανοήσουμε τη νέα κατάσταση», είπε ο επικεφαλής της Ferrari, Stefano Domenicali.

Την ίδια άποψη για το περιορισμένο πεδίο εφαρμογής της κινούμενης πίσω πτέρυγας είχε και ο διευθυντής της Red Bull, o Christian Horner.

«Δεν χρησιμοποιήσαμε το KERS άρα δεν έχω άποψη επί του θέματος. Τα νέα ελαστικά νομίζω πως έδωσαν επιπλέον στρατηγικό χαρακτήρα στον αγώνα. Οι πίσω πτέρυγες δεν άλλαξαν πολλά αλλά δεδομένου πως η Αυστραλία έχει μία από τις μικρότερες ευθείες εκκίνησης-τερματισμού στο καλεντάρι, είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε», τόνισε ο Βρετανός.

Ενδιαφέρον έχει η άποψη και των οδηγών, με τον Felipe Massa να είναι αρκετά επιφυλακτικός μετά την πρώτη αγωνιστική γεύση…

«Η αλλαγή των κανονισμών σε ότι αφορά στις πίσω πτέρυγες, ήρθε για να αυξήσει τα προσπεράσματα αλλά κατά τη γνώμη μου είδαμε λιγότερα απ’ ότι σε μερικούς περυσινούς αγώνες», σχολίασε ο Βραζιλιάνος.

Πηγή: www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: