Race Malaysia

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Μειονέκτημα για τους μεγάλους τα ελαστικά

Ο Alonso πιστεύει ότι τα ελαστικά της Pirelli θα δυσκολέψουν τις κορυφαίες ομάδες
Τα νέα ελαστικά της Pirelli με τα οποία τρέχουν φέτος τα μονοθέσια της Formula 1 είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να φθείρονται γρηγορότερα από εκείνα της Bridgestone που είχαμε μέχρι πέρυσι. Αυτό έγινε με το σκεπτικό να γίνουν πιο ενδιαφέροντες οι αγώνες καθώς θα χρειάζονται περισσότερα pit stop κατά τη διάρκειά τους. Το γεγονός αυτό ωστόσο έχει προκαλέσει ανάμεικτες αντιδράσεις ανάμεσα στους οδηγούς, με άλλους να συμφωνούν και άλλους να μην το θεωρούν και τόσο καλή ιδέα.

Στη δεύτερη ομάδα φαίνεται να ανήκει ο Fernando Alonso, ο οποίος δήλωσε σε εκδήλωση της Santander ότι οι αγώνες θα είναι ιδιαίτερα απρόβλεπτοι και αυτό δεν θα ευνοήσει τις μεγάλες ομάδες: «Από ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα, η φθορά είναι σημαντική, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε αγώνες με πολλά pit stop. Δεν μου αρέσει αυτό γιατί η αυξανόμενη αβεβαιότητα δεν ευνοεί τις πιο δυνατές ομάδες. Είναι σαν στο ποδόσφαιρο οι ομάδες να έχουν από ένα πέναλτι κάθε μισή ώρα, κάτι που σίγουρα δεν θα έκανε τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα να πηδούν από χαρά. Ωστόσο, η κατάσταση είναι ίδια για όλους και θα είναι σημαντικό να είσαι ο ταχύτερος γιατί δεν νομίζω ότι εμείς θα μπορούμε να κάνουμε ένα pit stop λιγότερο από τους κύριους αντιπάλους μας».

Ο Alonso ρωτήθηκε φυσικά και για το πόσο ανταγωνιστική περιμένει τη Ferrari αλλά αρνήθηκε να κάνει σαφή πρόβλεψη: «Θα ξέρουμε πραγματικά πού βρισκόμαστε σε σχέση με τους άλλους μόνο στη Μελβούρνη. Προς το παρόν είμαι ευχαριστημένος γιατί έχουμε αξιόπιστο μονοθέσιο. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, θα είμαστε μέσα στο γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για τον τίτλο, μαζί με Red Bull, McLaren, Mercedes και επίσης τη Renault, που ήδη έκανε ένα βήμα μπροστά στο τέλος της προηγούμενης σεζόν. Ακόμα και η Toro Rosso έχει κάνει σημαντική πρόοδο».

Πηγή:  www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: