Race Malaysia

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Η Renault ανακοίνωσε πως ο αντικαταστάτης του Kubica θα ειναι ο Heidfeld

O Nick Heidfeld είναι ο εκλεκτός της Lotus Renault GP για να καλύψει το κενό που άφησε ο Robert Kubica μετά τον σοβαρό τραυματισμό του κατά τη διάρκεια αγώνα Ράλι. 
Ο 33χρονος Γερμανός κέρδισε τους ανθρώπους της ομάδας με την εμφάνισή του στις πρόσφατες δοκιμές της Jerez όπου είχε την ευκαιρία να οδηγήσει για πρώτη φορά το νέο μονοθέσιο της ομάδας. Ο Γερμανός βρέθηκε στο κόκπιτ της R31 το Σάββατο 12 του μηνός και άρπαξε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε από τα μαλλιά. 
Σημείωσε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας το σημαντικότερο όμως ήταν ότι κατάφερε να με την συνολική του παρουσία να πείσει τους ανθρώπους της ομάδας ότι αξίζει να του εμπιστευτούν το μονοθέσιο του Πολωνού.
 
Οι επίσημες υποχρεώσεις του ως πιλότου της ομάδας πλέον, ξεκινούν το διήμερο 20-21 Φεβρουαρίου στις δοκιμές της Catalunya (από 18-21/2). 
 
«Θα ήθελα να επέστρεφα στη Formula 1 υπό διαφορετικές συνθήκες, αλλά είμαι περήφανος που πήρα αυτήν την ευκαιρία. Όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα, αλλά έχω μείνει εντυπωσιασμένος όσον αφορά στις εγκαταστάσεις αλλά και στην αφοσίωση των ανθρώπων στο Enstone», δήλωσε ο Heidfeld και πρόσθεσε: «Πραγματικά το ευχαριστήθηκα αυτό το τεστ στη Jerez και συνεργάστηκα πολύ καλά με τα παιδιά στην πίστα. Έχω καλή αίσθηση για το μονοθέσιο. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν».
 
«Ήταν πολύ δύσκολες οι τελευταίες εβδομάδες και έπρεπε να αντιδράσουμε γρήγορα. Την περασμένη εβδομάδα δώσαμε την ευκαιρία στον Nick στη Jerez και πραγματικά μας εντυπωσίασε. Είναι γρήγορος, έμπειρος και πολύ δυνατός όσον αφορά στο τεχνικό κομμάτι και κατανοεί πολύ καλά το μονοθέσιο. Εξ' αρχής λέγαμε ότι προτεραιότητά μας ήταν να έχουμε έναν έμπειρο οδηγό στο μονοθέσιο και αισθανόμαστε ότι ο Nick είναι ο ιδανικός άνθρωπος γι' αυτή τη δουλειά», είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ομάδας, Eric Boullier.
O Ηeidfeld είναι ένας από τους πιο έμπειρους πιλότους στη Formula 1 έχοντας πάρει μέρος σε 172 αγώνες στα 11 χρόνια που αγωνίζεται στο σπορ. Έχει ανέβει συνολικά 12 φορές στο βάθρο με καλύτερο αποτέλεσμα τη 2η θέση που έχει πάρει σε οχτώ αγώνες, ενώ έχει και τέσσερις παρουσίες στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Έχει επίσης μία pole position (2005, στο Nürburgring με τη Williams) και δύο ταχύτερους γύρους αγώνα. Το ντεμπούτο του στη Formula 1 το έκανε το 2000 με την ομάδα της Prost, ενώ έχει αγωνιστεί συνολικά με πέντε ομάδες (Prost, Sauber, Jordan, Williams και BMW Sauber).
(Πηγή: (http://www.inews.gr/15/Heidfeld-o-eklektos-tis-Lotus-Renault-GP.htm )

Δεν υπάρχουν σχόλια: