Race Malaysia

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ο Bob Bell νέος τεχνικός διευθυντής της Mercedes GP

Ο 52χρονος Bob Bell θα επιτρέψει στον Ross Brawn να ασχοληθεί με σφαιρικότερα ζητήματα της ομάδας, πέραν της έρευνας και εξέλιξης του μονοθεσίου..
Έναν από τους πλέον διακεκριμένους και έμπειρους τεχνικούς διευθυντές της Formula 1, τον 52χρονο Bob Bell, προσέλαβε η Mercedes GP. Ο Βρετανός έγινε πρωταθλητής το 2005-2006 με τη Renault F1, έχοντας προαχθεί στη θέση του τεχνικού διευθυντή το 2004.
Έπειτα από τις σπουδές του στην αεροναυπηγική, ο Bob Bell προσελήφθη το 1982 από τη McLaren. Παρέμεινε, με διάφορους ρόλους, στην αγγλική ομάδα μέχρι το 1996, αλλά ένα χρόνο αργότερα ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής αεροδυναμιστή στη Benetton F1.

Έπειτα από ένα σύντομο πέρασμα από τη Jordan GP, το 1999-2000, επέστρεψε στο Enstone και στη Renault F1 - όταν η γαλλική εταιρεία αγόρασε τη Benetton. Πέρασε τρία χρόνια ως βοηθός τεχνικού διευθυντή, ώσπου προήχθη στη θέση το 2004.

Στο τέλος του 2009, έπειτα από την τιμωρία αποκλεισμού από τη F1 που δέχθηκαν οι Flavio Briatore και Pat Symonds για το σκάνδαλο του σικέ GP Σιγκαπούρης 2009, ο Bob Bell ανέλαβε τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή της Renault F1. Παρέμεινε, σε ανάλογη θέση, στο Enstone μετά την αγορά της ομάδας από τη Genii Capital, ώσπου αποχώρησε τον Οκτώβριο του 2010.

Ως τεχνικός διευθυντής της Mercedes GP θα επιβλέπει την έρευνα και κατασκευή των μονοθεσίων και θα δίνει αναφορά στον αγωνιστικό διευθυντή της ομάδας, Ross Brawn – ο οποίος θα αποκτήσει πιο σφαιρικό ρόλο στην ομάδα.

Ο Bob Bell είπε: "Θα είναι τιμή μου να είμαι μέρος ενός τόσο δυνατού και αποφασισμένου οργανισμού και να συμβάλλω στην επέκταση της αξιοζήλευτης αγωνιστικής ιστορίας της Mercedes-Benz στο motorsport".

(Πηγή: auto.in.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: