Race Malaysia

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Θέλουν να παραμείνει το Μπαχρέιν στο καλεντάρι

Η πολιτική αναταραχή και η ανάγκη για δημόσιο διάλογο οδήγησε την ματαίωση του Grand Prix του Μπαχρέιν. Πλέον οι ιθύνοντες του σπορ ψάχνουν να βρουν τρόπους διατήρησης του στο καλεντάρι.
"Εμείς είμαστε οι διοργανωτές του αγώνα στο Άμπου Ντάμπι και σεβόμαστε την κρίση της FIA. Το να βρούμε χρόνο στο υπάρχον καλεντάρι είναι εφικτό. Το Άμπου Ντάμπι και το Μπαχρέιν συμφώνησαν να απέχουν οι μεταξύ τους αγώνες για να εκθέσουν το γεγονός ενός Grand Prix όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται. Ωστόσο, αυτό που γίνεται τώρα είναι επείγον και σε τέτοιες καταστάσεις χρειάζεται να δουλέψουμε μαζί", δήλωσε ο πρόεδρος του μηχανοκίνητου αθλητισμού για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μοχάμεντ μπεν Σουλαγιέμ, σχετικά με το θέμα του να συμπεριληφθεί στο φετινό καλεντάρι ο αγώνας του Μπαχρέιν, παρά την ματαίωση της πρεμιέρας.

Μάλιστα και ο Μπέρνι Έκλεστοουν εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει ο συγκεκριμένος αγώνας στο πρόγραμμα, λέγοντας:

Αυτό που συνέβη στο Μπαχρέιν, είναι πολύ λυπηρό, ένα μήνα πριν όλοι ανυπομονούσαν για τον αγώνα. Κανείς δεν είχε πρόβλημα και αν όλα είναι ειρηνικά στο μέλλον, κάτι το οποίο ελπίζουμε, θα βάλουμε τα δυνατά μας, ώστε να το συμπεριλάβουμε στο καλεντάρι», τόνισε ο υπεύθυνος των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1.

Η αναβολή της πρεμιέρας κόστισε κάπου στα 30.000.000ευρώ στo πρωτάθλημα της Formula 1, με τον ισχυρό άντρα του σπορ να λέει:

"Το ποσό της συμμετοχής που θα έπρεπε να έχει πληρωθεί, δεν πληρώθηκε. Δεν τους κατηγορώ αφού ο αγώνας δεν έγινε. Δεν είμαι σίγουρος αν μπορούν να τους καλύψουν οι ασφάλειες. Αν επαναπρογραμματιστεί το γκραν πρι θα πληρώσουν το αντίτιμο".

Υπενθυμίζουμε ότι μετά την οριστική ματαίωση του αγώνα του Μπαχρέιν, η πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα μεταφερθεί στο τριήμερο 25-27 Μαρτίου στη Μελβούρνη.

Πηγή: www.auto24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: